Šiukšlės ir arogancija



Apie etiką. Stiklių gatvė iš esmės skirta Stiklių viešbučio gyventojų automobiliams, jų restorano staliukams ir...austrams. Nes, kaip rašė D.Orwellas, yra lygūs ir lygesni. Šios gatvės šaligatviais nepraeisite, su vaiko vežimėliu nepravažiuosite, nes trukdys lauke esantys staliukai, automobiliai ir policininko būda (profilaktinė gąsdinanti priemonė, nes prie Ambasados policija senai nebebudi).

Nepagarbą lietuviams austrų diplomatai rodo visada demonstratyviai statydami automobilius tiesiai ant šaligatvio prie pat ambasados durų, nors vos už 50 metrų, prie parko, yra stovėjimo aikštelė, kurioje Ambasadai derėtų išsipirkti nuolatines parkavimo vietas (jei neturi savo vidinio kiemo). Tas pat ir su Stikliais - anksčiau prie parko ir buvo viešbučio parkingas, bet, matyt Stikliams jis tapo nepakeliama finansine našta.

Na, o tą dizaino šedevrą - policininko būdą - neprošal su traktorium nutempti į Architektūros muziejų. Apskritai, gerai būtų surinkti visas Vilniaus ambasadų apsaugos policijos būdas (jos visos skirtingos!) į vieną vietą ir ten vedžioti turistus, pristatant jiems XX a. pab. Lietuvos mažosios architektūros "baublius".

Reikės bent būdų fotogaleriją padaryti...

Komentarai

Albertas sakė…
Jeigu neklystu, tai ten isvis negalima statyti taip (ant saligatvio) - jeigu zenklai nenurodo kitaip.
Tai galima butu siusti policijai tokias foto oficialiai su rastu ir prasymu atsakyti ir ziureti, ka pasakys... :)
Dizainologija sakė…
Policija su diplomatais nenori turėti jokių reikalų (imunitetai, konvencijos ir t.t), todėl šie ir jaučiasi visagaliais.
Anonimiškas sakė…
Kaip vyksta veiksmas prie lietuvos ambasados vokietijoje: saziningi vokieciai kasdiena klijuoja baudos kvitus prie lietuviu ambasados masinu, nes tie irgi tingi nesti uzpakalius siek tiek toliau. Kai lapeliu susikaupia pakankamai daug, ambasada suraso grazia atsiprasymo nota, sudeda lapelius ir nusiuncia vokieciams. Ir vel viskas prasideda is pradziu.
Dizainologija sakė…
Keista ta diplomatų padermė - puikybei, matyt, ribų nėra.

Populiarūs įrašai