Kas bendra tarp "Baltic Bet" ir sąžiningumo?

Vogtos iš Daniel Nyari iliustracijos ant "Baltic Bet" punkto langų Vilniaus Autobusų stotyje.
Lietuvos – Anglijos sporto lažybų bendrovė "Baltic Bet" (dir. Žilvinas Vainauskas) įkurta 2008 m. Kompanija turi gerus brendingo atributus, adaptuotus pagal motininę kompaniją "Meridian Gaming Ltd" (registruota Maltoje), apie pusšimtį darbuotojų visoje Lietuvoje ir nuo 3 mln. iki 5 mln. € apyvartą (2015 m.).


Įmonė deklaruoja tauriausius tikslus – "Mūsų darbuotojų dėka stengiamės orientuotis tik į aukštos kokybės paslaugų teikimą ir šiandien galime tik pasidžiaugti, kad pasirinkome teisingą kelią. Besiformuojantis mūsų klientų ratas vertina kokybišką ir sąžiningą bendradarbiavimą." (iš "Facebook" paskyros).
Ir visgi kažkas su kompanija ne taip. Internetinė svetainė jau keleri metai užblokuota, joje – Lošimų priežiūros tarnybos perspėjimas.
Svetainę užblokavo, tačiau lažybų punktų nelietė. O kad jie taptų dar patrauklesniais ir agresyvesniais, "Baltic Bet" jas papuošė vogtomis iš Miuncheno FC Bayern vyr. dizainerio Daniel Nyari iliustracijomis.

Ir kad "pataikytų į stilių", įmonė savo dizainerio paprašė ir Lietuvos rinktinę sukurti D.Nyari stiliumi kompanijos "Facebook" paskyrai. Vienu atveju sprendimas vogti yra apgailėtinas, kitu atveju – rezultatas graudus.

Klausiu savęs – kodėl? Kodėl kompanija, turinti tokias apyvartas, vogia? Ar ją apgavo dizaineris, nes iliustracijos akivaizdžiai perpieštos ir vos vos modifikuotos? Kodėl dizaineris sutinka dalyvauti tokioje aferoje? Kodėl "Baltic Bet" visai neuždaro, jei aferistė – organizuojanti nelegalius žaidimus bei intelektualinės nuosavybės vogimą – ji pati?

Susipažinkite su Daniel Nyari originalais, sukurtais kompanijos ESPN FC užsakymu.
P.S. Daniel Nyari patvirtino, kad tai plagijatas.





Komentarai

Anonimiškas sakė…
Idomu is kur tiek neapykantos siai kompanijai is strapsnio autoriaus???
Dizainologija sakė…
Perskaitęs vos nesusijuokiau :) Išdėstytus faktus apie vagystę jūs vadinate neapykanta?
Anonimiškas sakė…
Daug ten šūdo toj įmonėj. Pastoviai kažkokios bėdos, statymus laimi, neišmoka pinigų, nusukinėja kaip tik gali ir dar pasirodo čia kopijuoja nuo užsieniečių, vagys kažkokie.

Populiarūs įrašai