Pagaliau ryžosi



Kažkodėl paskutinis iš didžiųjų dienraščių pristaikyti prie kintančio laikmečio ryžosi "Lietuvos rytas". Laikraščio "galvą" (su labai prastu kerningu) dar 1990 sukūrė grafikas Marius Liugaila. Dabar ji aktualizuota (į gerąją pusę). Pirmas įspūdis: iš senamadiško, laikraštis tapo šiuolaikiškesniu, patogesniu skaityti, antraštėms panaudotas kompanijos FontFont šriftas Fago Normal Black (Pro versija 68 USD) ir Fago Normal Regular (Pro versija 68 USD) - šių šriftų dizaineris Ole Schäfer.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
..viso laikrascio Redesign Tabloid Style Black Extended Slanted (VietiniuGeniju versija 69 LKR)
Anonimiškas sakė…
LR reikejo keistis, bet pasikeite, tik i blogaja puse: tabloidinis maketas, daugiau nera ka pasakyti. Net popierius toks pigus, kad tik norisi greiciau laikrasti ismest, o ne skaityt.
Dizainologija sakė…
Nesutikčiau...Tabloidas - strateginis (matyt) LR sprendimas. Be to LR niekad ir nepasižymėjo intelektualumu ar analitiškumu. O kad popierius pigus - laikraščio gyvenimo trukmė – viena diena.
Anonimiškas sakė…
Pirmas zingsnis zengtas. Nueita pastaruoju metu populiariu (ir desningu) keliu, kuriuo pries kelis metus pasuko netgi didieji Guardian, Times, Independent... Keitesi formatas, tinklelis, informacijos pateikimas.
Vienintelis skirtumas - detalese. Pernelyg didele sriftu garnituru ir dydziu ivairove, abejotini srifto sprendimai, pvz., storu kursyvu (uztenka vieno isskyrimo, arba bold, arba italic) uzrasyta isnasa 1-ame puslapyje arba nemotyvuotas isretinimas rasant autoriaus varda su pavarde.
Laikrastis per margas, truksta subtilumo ir skonio. Tikiuosi, tai tik laiko klausimas ir ilgainiui akivaizdzias klaidas istaisys. Kol kas solidziausiai Lietuvoje atrodo Verslo zinios.
Anonimiškas sakė…
Suskaiciavau daugiau, nei 5 srifto rusis, neminint skirtingu dydziu, boldu ir italiku.
Vienas is antrastems naudojamu sriftu yra mano megiamas "Klavika".
Abejoju, ar i geraja puse pasikeite. viskas sriftu margumynas.

Populiarūs įrašai