Klausk, ką tu gali padaryti Tėvynei?



Pamenate garsiąją JFK frazę? 2006 m. Respublikiniame Lietuvos vardo 1000-čio plakato konkurse laimėjau II-ąją vietą (pirmos neskyrė niekam) ir valdiškoms institucijoms buvo atspausdintas mano plakato tiražas. Rodos, logiška įvykį paviešinti didesniame mastelyje gatvėje? Siūliau. Du kartus. Deja, valdžia nesusidomėjo. Prisiminiau JFK, pasitariau su JCDecaux ir kartu mes Tėvynei padovanojome šiai iškiliai datai skirtus plakatus. Mūsų dainos - Tau, Tėvyne.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
man visa istorija su plakatu labai ok. tik is dizaino puses, naudoti Lord of the Rings filmo srifta tai biski ka as zinau. nelygis gal.
Dizainologija sakė…
LOTR sriftas tam ir buvo parinktas, kad suteikti plakatams dali ironijos ir holivudinio teatrališkumo. ziurek platesniame kontekste - sios datos minejimas kiek fantasmagoriskai-ironiskas – pranesame pasauliui apie sena lietuvos istorija ir kvieciame ja aplankyti, o sio ivykio preambule priesinga - patekome i istorija, nes nukirtome vyskupui brunonui galva. plakatuose taip pat turi buti intrigos - kitaip jis bus nuobodus ir perdem literaturiskas.
Anonimiškas sakė…
na, praskipinus siek tiek literaturos bs, pries holivudiska teatraliskuma ir ironija nieko neturiu. tik man klausimas, ar naudoti toki akivaizdziai svetima fonta yra profesionalu. nedizaineriams aisku nei silta nei salta; bet kai pamatai toki dalyka ir dar ant Lietuvos plakato (!), tai lieka neskanu. juolab kad sitas fontas nesuteikia nei kiek minetos intrigos! tiesiog kreivas fontas ir tiek. tau pavyko savotiska intriga ir ironija - vogtas sriftas ant sitos salies plakato :) get the message?
pR sakė…
Gražus darbas. Aš jį visada matydavau, kaip JCDecaux spyrį į užpakalį tai rudai tos pačios progos pornografijai. Tau su JC pasisekė labiau - mes rugsėjo pradžioje siūlėmė nemokamai padaryt darbelį pagalbos Gruzijai tema, tai sulaukėm tik diplomatiško gumos tempimo. Ai, net už maketų spausdinimą, kuriame nebus net jūsų logotipo, negalite susimokėti? Aš turiu pasitarti.. :)
Dizainologija sakė…
to g-taskas:
Aciu! :)

To captain karton:
"vogtas sriftas ant sitos salies plakato": Vogtas? FYI - sis sriftas sukurtas vokieciu dizainerio Pete Klassen su Shareware naudojimo licenzija. Ar tai, kad jei srifta jau kazkas naudojo, reiskia, kad jo naudoti jau nebegalima? Nemanau, kad panaudojus, pvz. TRAJAN, (kuris ant kas antro Holivudo plakato ir tai jau tampa komiska situacija) butu geriau.

"juolab kad sitas fontas nesuteikia nei kiek minetos intrigos!"
Apskritai diskusija del fonto niekur neveda, nes 1000-asiais metais lietuviai (tiketina) buvo nerastingi, o Europoje dominavo karolingu minuskulas, kuris plakatui netinka. Tad teko simuliuti aliuzijas i senove, legenda. As pasirinkau viena kelia, dail. B.Leonavicius (III-a vieta) pasirinko Times. Viskas priklauso nuo koncepcijos ir srifto pazinimo kulturos (bei biudzeto, nes nemanau, kad konkursiniams pasiulymams LSD dizaineriai pajegus pirkti komercinius sriftus).
Dizainologija sakė…
Beje, kalbant apie TRAJAN'a. Stai tik keletas filmu, kuriu pavadinimams plakatuose ir titruose naudotas TRAJAN'as:
I AM LEGEND
CROUCHING TIGER HIDDEN DRAGON
MESSAGE IN A BOTTLE
ARTIFICIAL INTELLIGENCE
GEISHA
CHILDREN OF MEN
GRACE IS GONE
WINGED MIGRATION
STARDUST
PERFECT STRANGER
NANCY DREW
HOTEL RWANDA
LIONS FOR LAMBS
CRUEL INTENTIONS
FRACTURE
A VERY LONG ENGAGEMENT
LAST SAMURAI
MIRACLE
UNBREAKABLE
PREMONITION
RESERVATION ROAD
FLAGS OF OUR FATHERS
THE PERFECT STORM
MYSTERY, ALASKA
A BEAUTIFUL MIND
MASTER AND COMMANDER
GLORY
ALEXANDER
BLOOD WORK
FINAL DESTINATION 3
THE HILLS HAVE EYES 2
THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE
WRONG TURN
MESSENGERS
I KNOW WHO KILLED ME
MUSKETEER
ADAM RESURRECTED
AMERICAN PASTIME
FAR FROM HEAVEN
LETTERS FROM IWO JIMA
COURAGE UNDER FIRE
SOMEONE'S WATCHING ME
HISTORY OF VIOLENCE
:)
Anonimiškas sakė…
ar kiekvienas dizaino elementas turi tureti tokius sudetingus paaiskinimus?

gal paprasciau butu taip: tiksline auditorija lt.liaudis. sriftas jiems primena goblina, o sis sventaji akmeni. sventaji akmeni praeiviai asocijuoja su istorija, o istorija su tukstantmeciu.
Anonimiškas sakė…
Aš čia biškį ne į temą, bet kur būtų galima rasti šio blogo RSS? Kiek žiūrėjau niekaip neradau.
Dėkui
Dizainologija sakė…
Blogspot'as naudoja Atom'a (pacioje puslapio apacioje tekstine nuoroda), norint pasikeisti i RSS reikia:
"All site feeds are published in Atom 1.0 format. However, if you add ?alt=rss to the end of any site feed URL, you can get the same feed in RSS 2.0 format."
Anonimiškas sakė…
Ir kardai skandinaviski ir is kokio 14 a. Jei ir pasijuokta ir paironizuota, tai tik is saves. ;-))
Dizainologija sakė…
rekostr:
prastai ismanai istorija, broli!
kardai - autentiski baltiski, XII a., is lietuvos dailes muziejaus. lankykis dazniau musu muziejuose.

o siaip tavo pastaba labai simptomatiska lietuvelei - tikras ineto komentatorius butinai turi izvelgti klasta, feika ir plagijata :) vienas jau apkaltino, kad pavogiau fonta, kitas - kad panaudojau skandinaviskus kardus. kokiu dar pastabu bus? :D
Anonimiškas sakė…
as dar viena komentara jei galima:
o spalva nuo kokakolos pavogta

Populiarūs įrašai