Kiek uždirba dizaineriai?



Tema, kuri visada ir visus domino :) Tą patvirtina ir balsavimas dešinėje. Dizainerių darbo skelbimų svetainė Coroflot apidendrino 2008 m. rezultatus (už Atlanto, aišku). Taigi, grafinio dizaino grietinėlė JAV uždirba $ ~840 000 per metus, vidutinę patirtį turintys dizaineriai – $ 52 000, naujokai – $ 15 000 per metus. Galima palyginti atskiras dizaino sritis. Taip pat 2008 m. išryškėjo tendencija, kad interaktyvus (nepainioti su internetiniu) dizainas yra ypač pageidaujama ir gerai apmokama dizaino sritis. Yra ir palyginamoji šalių lentelė (pvz. Kinijoje dizaineris per metus uždirba $ ~50 000, Indonezijoje $ ~18 000). Žodžiu, apsilankysite ir patys pamatysite kas iš kokio kelmo spirtas.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
"Taigi, grafinio dizaino grietinėlė JAV uždirba $ ~840 000 per metus"

Kartais nėra vienu nuliu per daug? :)
Dizainologija sakė…
Ne, nulių tiek, kiek yra.
idol sakė…
hm, na butu neblogai pasitempti iki tu vidutine patirti turinciu, pagal pajamas.
nes kol kas uzdirbu mazdaug kaip indonezietis
Anonimiškas sakė…
Et, būtų gerai iš savo amato daugiu uždirbti. Palyginus pernai metus ir šiuos, kainas pamažinau dvigubai, nes kitaip visiems pasidarė per brangu. Tad dirbu dirbu, galo nesimato, o pinigų vis tiek nėra :( Sunku šiemet.
Anonimiškas sakė…
Reikia ne kainas mažinti, o įgūdžius gerinti, kad reikėtų ne dvigubai mušt per kainą, bet dvigubai kelt ją dėl įgūdžių. Ar greičio. Ar abiejų.

Populiarūs įrašai