ASEM samito Vilniuje identitetas



Vilniuje ką tik pasibaigė ASEM Transporto ministrų tarptautinė konferencija. Konferencijos logotipą ir svetainę sukūrė vilniečiai "Fresh Media". Tiesą sakant, net nežinau - gera viso šio projekto kokybė ar ne... (na, tekstas "Transport Minister's Meeting Vilnius 2009" aiškiai per mažas). Bet įdomi funkcionieriškos tvarkos detalė - identiteto dizaino kūrėjai dažniausiai nutylimi (gėda?). Štai prie fotografijų privalu dėti fotografo pavardę, o pasakojant savo svetainėje apie logotipą ir jo reikšmę, pasirodo visai nesvarbu, kas jį sukūrė...Įdomi ir kita detalė - ar šiam projektui buvo skelbtas konkursas (info bent jau neužtikau)?

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Siaubingai matytas. Gal maciau jau anksciau. O gal plagiatas?
Anonimiškas sakė…
matytas susisiekimo ministerijos tinklapyje. ne, tikrai ne plagiatas ir pasirodo, kad pakankamai gerai isidemimas ir atpazistamas.
arunas sakė…
laba diena,
aciu uz pastabas. nors tuo metu dar nedirbau, bet butinai pasiaiskinsiu kokia situacija su siuo zenklu. del autorystes nurodymo labai idomus ir diskutuotinas klausimas. manau, kad mielai ji aptarciau su zenklu kurejais pokalbyje prie kavos. tikrai kur reiketu nurodyti o kur ne autoriu. visur juk nurodyti taptu kiap ir papildomu zymekliu,o tai sukeltu kitu problemu (pvz isdestymu media priemonese).
komunikacijos skyriaus vedejas arunas
Dizainologija sakė…
Arunai,
Malonu, kad palikote zinute. Be abejo, nera prasmes prie logo visur deti autorius, kaip tai daro prie fotografiju. Kalba ejo apie Ministerijos svetaines dali, kurioje pristatomas logas ir jo reiksme.
Sveiki, dekui uz komentarus.
Apklausa logotipo ir interneto svetaines kurimui buvo skelbta.
Projekto biudzetas buvo minimalus, jei labai jau domina galesiu pakelti dokumentus ir paviesinti informacija.
Logotipo kurimas buvo kurtas derinant ji su klientu ir gal is 10 variantu isgeneruotas toks koki dabar matote.

Sekmes!
Dizainologija sakė…
Mindaugai,
Čia nebuvo svarstoma nei projekto kaina, nei kokybė (nežinant projekto užduoties, tai būtų perdėm spekuliatyvu), tiesiog pristačiau patį dizaino faktą. Vienok ačiū už parodytą susidomėjimą ir informaciją! (o minėtoje ASEM svetainės dalyje būtų gražu, jei būtų paminėti dizaino autoriai - t.y. freshmedia :)

Populiarūs įrašai