Grunwald a.k.a. Žalgiris



Žalgirio mūšio 600-ųjų metinių Lietuvoje ženklas dar tik renkamas, o štai lenkai jį jau turi. Logo konkursą laimėjo lenkų BTL (Below the Line) agentūra "Brightness Creative Studio", o rezultatas prieš jus. Ką manote? Ar tai 600-ąsias iškilmes ir lenkišką charakterį (spalvos, formos, simbolis, šriftas) atspindintis logotipas? Mane kažko tai paskutiniojo metų lenkų konkursų laimėtojai nežavi (tiek šis, tiek EuroBasket 2009 logas). Visus konkursinius darbus galite pamatyti čia. P.S. Konkurse dalyvavo 53 autoriai (mažoka tokiai šaliai, kaip Lenkija); numatyta vienintelė 5000 Zł (~4000 Lt) premija nugalėtojui.

Komentarai

ckdk sakė…
Tragedija, o ne logo. Raitelio šalmas - aliuzija į Čiapajevą. Žirgo galva kaip greihaundo. Ietis į kairę pusę - a la "atgal" (be to - žemyn)? Kodėl oranžinė? Vieni klaustukai.
Edvardas sakė…
ką žinau... jojimo su ietimis varžybos vienok. oranžinė iš tiesų varo vėžį ne šiuo atveju konkrečiai, o apskritai savo nesenu dominavimu visur. persivalgymas ir atmetimas išsivystęs.

peržiūrėjus kitus dalyvių darbus, tai prioritetas krito ant grafiško juodai-balto iečių miško. imponuoja ritmas, mūšio momento fiksavimas.
ta proga atsiminiau, mano nuomonę vykusį, Kernavės kultūrinio rezervato ženklą.
Anonimiškas sakė…
as nelabai suprantu, kodel cia ta oranzine. kazkaip skystai. nezinau kas laimejo musi, bet is sio logotipo galeciau pasakyti, kad buvo lygiosios geriausiu atveju. blogiausiu - lenkai prakiso. nepatinka kaip arklys nukirptas, per daug siuolaikiskai, tarsi su nike swooshu. nera idejos - arklys, ietis ir raitelis butu tikes bet kuriam tu laiku musiui. taip pat duodu savo balsa uz ciapajevo-dezertyro komentara. fontai gerai parinkti.

Anonimas.
Liudvikas sakė…
Blogiausia man cia yra su fontais. Smallcaps palieka ta G toli, gaunasi G-runwald.

All caps, i i virsu timpteletas, suspaustas subtitras sunkiai skaitomas, skauda danti ziurint.

Copy irgi noretusi patobulinti- negi nebuvo galima rasti sprendimo be bruksnelio 600-lecie, padaryti kazka elegantiskesnio, maziau technisko.

Logo man is esmes tiko, arklys uzsiutomis akimis, aisku, biski kraupus, bet siaip logo galima ivairiai naudoti, daryti stickerius, veliavas, jis kiek primena viduramzinius herbus- viskas su juo gerai. Vienas tik klausimas- GrunWald- zalias miskas, zalia giria, zalgiris tapo oranziniu. Nors, aisku, niekas neliepia viska banaliai zaliai daryti, nuo zalio zalgirio jau seniai vemti vercia.

Ale lenkai vis tik uzstrige su ta oranzine 2004 metu, ju ir naujam oro uoste oranzine- pagrindinis spalvinis kodas, ir siaip jie kazkaip tokias papurvintas spalvas megsta (yra pas juos tokia spec slykstumo purvina violetine- senam oro uoste ir warsuwos metro.

p. Robertui klausimelis- ar i teisinga puse joja oranzinis jogaila? Joja i vakarus, bet pries srove. Ar jodamas i kita puse atrodytu lyg begantis nuo vokieciu?
Anonimiškas sakė…
inspiravau Liudviko komentara hehehe :)

Anonimas.
Dizainologija sakė…
ne apie dizainą -> jei lenkai pasielgtų kaip lietuviai ir vardą polonizuotų, tai grunwald taptų zelony las :)

apie vytį - heraldinių taisyklių, į kurią pusę turi joti raitelis, kiek man žinoma, nėra. pirmą kartą vytis panaudotas 1338 m. polocko kunigaikščio narimato gediminaičio antspaude ir jojo į rytus, dauguma vėlesnių - į vakarus. gal tai lenkų reveransas lietuvai? :)
kasparas sakė…
gerbiamieji, as ne specas, bet siek tiek su istorija reiklau turejau :) taigi del ieties krypties kabinetusi koks fobas, kuriam svarbiau i rytus ar vakarus lietuviai kovojo. o seip tai lenkai i siaure ejo.. juk jiems prusija siaureje.. mums tai rytuose :) dar speju ,akd sita spalva atsirado keliant piesini i jpg. nes beveik neabejoju, kad cia raudona - balta kombinacija. kodel tikriausiai klausimu nebus? salmas ir veliava tuometinio lenku bajoro apranga -budinga 15 a. ka daryt jei rytu ar tikslaiu azijos kariu apranga buvo madinga. gal todel kad lenkai daugiau reikalu turejo su ukrainos ir krymo valdovais nei su prancuzijos karaliais:)
Anonimiškas sakė…
geras logo, slepkite po lapais.

Populiarūs įrašai