Utėlės



Kiekvienas makistas kaip tikras marksistas neįsivaizduoja darbo be "utilitų" (utėlių :). Šai pvz.: DiskTracker - kataloguoti CD/DVD su archyvais, Trasmit - išsiųsti/atsisiųsti failus per FTP, The Fontz - peržiūrėti nesuinstaliuotus fontus, Cog - groti APE ir FLAC formatus, NeoOffice - rinkti tekstą ir tikrinti klaidas su lietuvišku žodynu, VLC - pristatinėti nereikia, 1Password - kaupti visus naudojamus slaptažodžius, WMV Player - matyti Windows WMA/WMV failus, iFreeMem - atlaisvinti "cache" atmintį, neperkraunant kompo, iSkysoft iMedia Converter - konvertuoti FLV failus į kitus formatus, VisualHub - versti iš vienų populiarių video failų formatų į kitus, Mac Barcode - surinkti brūkšninius kodus, MAMP - virtualus lokalinis serveris tinklapių kūrimui, Things - planuoti darbus, On the Job - sekti, kiek laiko praleidžiama su projektais, Chmox - matyti CHM formato e-knygas, MacDJView arba DJView - matyti DJVU formato e-knygas, Bits on Wheels arba BitTorrent - torentų klientai, PopChar - matyti visus fonto ženklus, Max arba XLD - konvertuoti APE ir FLAC į mp3, Audio Hijack - įrašinėti radijo laidas, Extract Movie Soudtrack - iš video failų išsiurbti audio takelius, Easy WMA - WMA konvertuoti į mp3, xACT - sudalinti monolitinį APE/FLAC į atskirus takelius, TransType - konvertuoti PC fontus į makinius, Explicit arba SimpleMovieX - karpyti video failus, Get Tube arba MacTubes - įsirašyti video iš YouTube...Dauguma "utilitų" yra shareware ar freeware licenzijų programos ir gali stipriai palengvinti gyvenimą.

Komentarai

Edvardas sakė…
Tikriausiai niekada nesuprasiu maco mistifikavimo. Kad ir šis sąrašas... na tokį patį galima sudaryti ir windows naudotajams. Tai čia kas liečia software. O ir su hardware atskira tema, kai macas dalis perka iš trečiųjų šalių ir jos ne visada geriausios. Kad ir kalbant apie screenus ir jų panel type kokybę.

Bet čia tas pats kas diskutuoti kas geriau: mersas ar bė em vė :)
Dizainologija sakė…
Bent jau vieną pranašumą paminėsiu:
"Computer viruses hit one million" (http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7340315.stm) - 99.9% atvejų susiję su Windows/Linux sistemomis. Savo aplinkoje negirdėjau nei vieno atvejo apie užsikrėtusį virusu Maką. Nedidelis privalumas? Šią vasarą porą dienų non stopu teko reanimuoti virusuotą katedros HP - vos vos "atkočiojau" su speco pagalba. Niekam nelinkiu tokių išgyvenimų...
Daugiau apie Mako privalumus (lietuviškai):
http://technologijos.eversus.lt/naujienos/705
idol sakė…
Tai katedroj nenuostabu :)) čia vėlgi kalta ne OS. 90% kompiuterio problemų sėdi priešais monitorių.

Dabar pagalvojau, gal dalis mano nesupratimo kodėl macai geriau ir slypi tame, jog nuo windows98 laikų nesu turėjęs problemų, lūžimų ir t.t. windows xp service packas 3 veikia idealiai jau antrus metus, virusai? esu kažkada turėjęs. berod irgi 98 versijos laikais.

taip pat mano pažįstamų tarpe. kai kurie net antivirusinės nenaudoja.
nuovokumas žmones gelbsti nuo galvos skausmo.
Edvardas sakė…
atsiprašau, ne tuo vardu komentarą parašiau, bet manau supratot, kad čia vis dar aš :)

Populiarūs įrašai