Lietuvos logotipas Bolonijos knygų mugėje



Mėnesį trukęs "Tarptautinių kultūros programų centro" (prie LR Kultūros ministerijos) organizuotas Bolonijos vaikų knygų mugės logotipo ir firminio stiliaus konkursas (tiksliau - viešas pirkimas) baigėsi. Jam pateikta 14 darbų (+ vienas diskvalifikuotas) - mažoka (mano kuklia nuomone). Preliminariai konkursą laimėjo "RIC" (kairėje, 5000 Lt), antroje vietoje - Giedrius Cibulskis (pernai baigęs VDA Dizaino katedrą (buvau jo bakalaurinio darbo vadovu) 1000 Lt), trečioje - ryšių su visuomene kompanija "Piar" (500 Lt). 14-os puslapių konkurso sąlygas (aišku su būtina pažyma Europai, kad nesi banditas ir garantija, kad niekam nesiūlei kyšio) galima atsisiųsti iš čia. Konkursantai turėjo pateikti ne tik ženklo projektą, bet visą firminį stilių (pablūdo užsakovai!). Kas buvo tie 5 vertinimo komisijos nariai, žinių neturiu, bet vertinimo kriterijai sąlygose įvardinti - "tinkamumas, kūrybiškumas, originalumas ir unikalumas, nuotaikingumas bei dinamiškumas, etiškumas, grafinio vaizdo bendras pritaikomumas" - ženklui ir "kūrybiškumas, originalumas ir unikalumas" - firminiam stiliui. Visgi sakyčiau, kad nugalėtojui trūksta ryškios vaikiškos emocijos (vaikai sunkiai iššifruos "knygą-pelę" (knygų žiurkė? :) - o gal aš klystu?) ir toks "du viename" sprendimas (pripažįstu - įdomus ir netikėtas) labiau tiktų suaugusiųjų (ar bent paauglių) knygų mugei.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Žodis "klystu" rašomas su Y.

Trečia vieta smagiausiai atrodo. o laimėtojas, matyt, biurokratų požiūrį atitiko - nuvažiuos į mugę ir pasėdės tyliai kaip šita pelė po šluota.
Gabija sakė…
tik pažiūrėjus maniau, kad ten ežys.
Anonimiškas sakė…
nematet viso pasiulymo, ten daug pasaku motyvu ir veikeju.. ir pele po sluota atvirlaiskyje beje pavaizduota:)
Paulius sakė…
jo... tos peles(be peles paminejimo) neiziurejau. gal esu perdaug pavarges, gal nesitikejau nieko iziuret. klausimas, ar tokie dizainai yra geri.
Anonimiškas sakė…
sitoks dizainas is principo galetu suveikti. parodos lankytojams jis taptu misle, kurios nepajege ispresti eitu i LT ekspozicija ir klaustu "lietuviai, kas pas jus pavaizduota logotipe?" logotipas butu geras, jei tai butu pavaizduotas kazkoks unikalesnis idomesnis motyvas, apie kuri galima butu placiau pakalbeti, o dabar atsakymas tik vienas - "pele", toliau pokalbis gali rutuliotis tik ta linkme, kad "gal tai ezys?". todel bendrai imant sis logotipas nera blogas, bet ir nelabai geras.
Anonimiškas sakė…
Bet kuriuo atveju idomesni zenklai nei nepriklausomybes 20-io :)
Anonimiškas sakė…
Jo, čia konkursėlis angelams.
V. Narečionis
Anonimiškas sakė…
1as. ar ezis ne originaliau butu? mazame formate isvis neaisku, tik LITHUANIA.
arba katik elektra trenkta pele
2as. issigandusi peleda
3as. nesuprantu

toks jausmas kad laimejo tas kuris uzrase dydziausiom raidem zodi LITHUANIA. tekstine dalis tragedija.

bet viskas pataisoma :)

Populiarūs įrašai