Naftalinas



LRT (autorinių) laidų vinjetės nepasižymi kokybiška tipografija ir kokybišku grafiniu dizainu. Štai laidos "Idėjų metas" logotipas - laida lyg ir orientuota į ateities Lietuvą ("tik geros idėjos mums padės pakilti iš ekonominės duobės" - iš laidos prisistatymo), bet jo tipografija (a la Bauhaus) bloškia kokia 50 metų atgal, o dar 3D, o dar šešėliukai... Viską vainikuoja gramatinė klaida - nuo "ė" nusirito gudragalviškas taškas-žvaigždutė."Ų" žvaigždutė-nosinė (mat laidą dalinai finansuoja ES)? Chmm...

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Ė yra - ta žvaigždutė neva turėtų taškelis būti. Dažna LRT vinjetė ar logotipas kelia mintis apie keliones laiku :) Matyt, neskiria tam pakankamai dėmesio.
Paulius sakė…
čia reikia 'don't like ' mygtuko...
Edvardas sakė…
Robertai, priminkit kieno iš suomių Laathi dėstytojų paskaita buvo akademijoje rudenį? kažkurio workšopo metu. Tas dėstytojas rodė pavyzdžius kaip studentai išsirinkdavo įmonę, restoraną su prastu logo ir pateikdavo savo pasiūlymus, kurių vienas buvo išrenkamas ir padovanojamas. Ar akademijoje užduočių srautę negalima būtųū padaryti ko nors panašaus? blitz užduotis, ltv televizijai logo, autoriui tarkim garbė :)
Dizainologija sakė…
Užpraeitą rudenį, jei neklįstu, buvo atvažiavę Tarja Nieminen & Kari Ojapelto. Viena vertus, noriu priminti, kad iš workshopo dalyvių visų aplankytų Vilniaus restoranų-kavinių, kūrybiniui, niekam neįpareigojančiui eksperimentui išdrįso "pasirašyti" VIENA VIENINTELĖ "JJ" kavinukė. Antra vertus - kiek gi galima kurti VELTUI. Tas pats Lahti TAIKas sėkmingai komercializuoja savo paslaugas.
Albertas sakė…
Tai kad LNK laida apie darba (neseniai pradeta rodyti) irgi labai pasizymi dizaino pertekliumi...

Populiarūs įrašai