Idėjos gimsta ir sapnuose



"Man niekaip nesisekė sukurti "Antėjo" (AN-22, rusų supergalingas krovininis lėktuvas-gigantas, pagamintas 1965 m.) – galinės atramos formą, - pasakoja legendinis lėktuvų konstruktorius Olegas Antonovas, OKB-153 vadovas. - Galvojau, skaičiavau, piešiau...Ir vis ne tai. Kartą naktį, sapne, ryškiai pamačiau neįprastą savo forma lėktuvo uodegą. Iš netikėtumo net atsibudau. Uždegiau šviesą, ant lapo popieriaus užmečiau konstrukciją ir vėl atsiguliau miegoti. Ryte, pamatęs eskizą, buvau pritrenktas - kaipgi man ankščiau nebuvo atėjęs į galvą toks paprastas sprendimas? O atėjo jis...sapne."

Įrodymas, kad mums miegant, pasąmonė intensyviai dirba. Beje, kažkur skaičiau, kad taip pat ir "A & Company" dizaineriui gimė naujasis kompanijos "Total" logotipas...Sapne.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
As isgi analogiska pavyzdi esu skaites. Beje siandien anksti ryte gavau realia zinia, kad iskabos blogai pritvirtintos, po sios zinios dar pora valandu pamiegojau, tai bent puse sio laiko sapne prie objekto iejimo su meistru sukome galva, kaip geriau isspresti susidariusia problema, sapnas truko tol, kol neaptareme visu imanomu variantu :)

Man daznai ateina sprendimai per sapna, taciau dazniausiai jie buna nerealus, nepraktiski, primityvus. Bet manau, kad galima pasamone siek tiek pakreipti kita linkme, kad pateikinetu geresnius sprendimus.

Populiarūs įrašai