Ar V.Romanovas - naujojo "BC Lietuvos rytas" logo užsakovas?



"Lietuvos ryto" krepšinio klubas atnaujino savo logotipą ir jo fanai tuoj pat ėmė klubą kaltinti supanašėjus su amžinu klubo priešu - Kauno "Žalgiriu". Ir jie teisūs. Identitetas kuriamas tam, kad atskirti ir išsiskirti. Galbūt už naują identitetą sumokėjo V.Romanovas? :) Kita fantastinė hipotezė - gal LKL klubai nusprendė suvienodinti lygos klubų logus (ir pasirinko "Žalgirio" logą etalonu :)?

BC "Lietuvos rytas" identito stiprioji pusė yra unikalios ir žaibiškai atpažįstamos spalvos. Silpnosiomis tapo - logo forma, neiššifruojamas raidžių raizginys viduryje ir spalvų išdėstymas tame raizginyje (ansčiau buvo logiškiau). Pasikeitimas teigiama linkme - lengviau, nei anksčiau, perskaitoma "L" raidė (bet iškart subjaurota ir nukirsta nesuprantama figūra). Tačiau kodėl ji - klasikinė serifinė, o ne šiuolaikinė, moderni beserifinė? Matyt norėta turėti sąsąjų su dienraščiu.

Verdiktas - visumoje pasikeitimas ne į gerąją pusę, logui reikėjo radikalesnio atnaujinimo.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Originalus logas buvo silpnas, komplikuotas. Itariu, kad buvo noreta senaji loga pagerinti islaikant pagrindinius elementus, prie kuriu jau visi priprate.

Zodziu be reikalo "pasitobulino", dabar beliko tik pieno pakeli sumaketuoti.
Anonimiškas sakė…
Tik nezinojau, kad ponas Vladimiras Romanovas, rasomas Kaip A. Romanovas :D
Anonimiškas sakė…
kad serifas dabar ant bangos, kas su juo negerai? Comic Sans pasiulysit?
Darius sakė…
Labai jau mechaniškas sukomponavimas. Žiūrint iš optinės pusės labai prastai atrodo vidinių ženklo detalių centravimas, dydis, linijų susikirtimo vietos ir kt.
O paties "skydo" forma tai profaniška. Šia prasme žalgirio bendroji forma žymiai geresnė.
Anonimiškas sakė…
Dabartinis "Lietuvos ryto" ženklas yra krepšinio BC "Žalgiris" (Kaunas) ir futbolo VMFD "Žalgiris" logotipų samplaika.
Jokios fantazijos pas "Lryto" šefus :-(

Populiarūs įrašai