Žmogus, kuris nekenčia Helvetikos



Tai - garsus šveicarų kilmės tipografas Bruno Maag. Ir štai kodėl.

Komentarai

Edvardas sakė…
Teisingas požiūris. Helveticos fetižizavimas yra geriai pakurta rinkodarinė mašina nešanti pelną, ir tuo pačiu žudanti iškirtinumą. Šiais laikais, kai yra tiek daug galimybių pasirinkti tinkamą šriftą konkrečiam darbui, dalis renkasi beveidę Helveticą. O dargi, dėl UK labai teisngai pasakyta, nes ten dizaineriai dar sugeba Helvericos naudojimą pateiktį kaip savo iškirtinumą, atseit čia jų braižas (jų ir dar milijonų kitų :)

O kalbant apie galimybes naudoti kitus šriftus, tai net ne visada remiasi į išlaidavimą! Tarkim man dabar labiausiai imponuojanti "Exljbris font foundry"
http://www.josbuivenga.demon.nl/
suteikia galimybę po kelis savo šriftus atsisiųsti tiesiai iš My Fonts. Patiks naudoti, prireiks visos šeimos, įkalbėsi klientą ir nusipirkti likusius.

Su labiausiai komercializuotais šriftais juk irgi yra puikių contemporary pasirinkimų. Kad ir Klavika! Atviros, kondensuotos formos, puikus storių pasirinkimas, visi lietuviški diakritiniai ženklai... Bet ne, gauni eilinį brandbooką iš tarptautinio kliento ir matai: Dual branding policy - font: Helvetica, Futura, Arial.

Tie dinozaurų monopoliai tiek šriftų, tiek kitose srityse, atgyveno su XX a. Tas pats liečia ir PANTONE fetišizavimą visose srityse. Aišku čia sunkiau, nes neturim alernatyvos šiam monopoliui, bet tai manau laiko klausimas. Užuomazgos yra: http://opencolour.org/

Populiarūs įrašai