Valstybinė mažų dizaino studijų smaugimo politika (prisidengiant ES direktyvomis)

Tarkim jūs turite nedidelę dizaino studiją, kuriate pakankamai gerą spaudinių dizainą ir norite dalyvauti Aplinkos ministerijos paskelbtame SUPAPRASTINTAME pirkime (viešajame konkurse). Pirkimo objektas -  informacinio leidinuko dizainas ir spauda (pirkimas į dalis neskaidomas), kurio vertė negali viršyti 5000 Lt (spaustuvės, ko gero, pasiūlys ir kokius 2500 Lt). Laimi mažiausios kainos pasiūlymas. Turite 12 dienų, per kurias greta savo kainos pasiūlymo privalote surinkti ir pateikti:
  1. Iš Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos pažymą, kad jūs (vadovas) ir jūsų buhalteris nesate teisti (per 10 d. – 15 Lt, per 1 d. – 22,50 Lt).
  2. Iš Valstybės įmonės Registrų centro pažymą, kad jūsų įmonė nėra bankrutavusi (irgi ne už ačiū).
  3. Iš Valstybinio socialinio draudimo įstaigos, kad neturite įsiskolinimo valstybinio socialinio draudimo įstaigai (taip pat ne už ačiū).
  4. Įrodyti, kad turite teisę verstis šia veikla – padaryti įmonės įregistravimo pažymėjimo ir įstatų kopijas.
  5. Įrodyti, kad per pastaruosius 3 metus atlikote panašų projektą, kurio vertė – ne mažiau kaip 4000 Lt. Pateikti pristatomo spaudinio vaizdinę medžiagą – dviejų–trijų leidinio puslapių maketo skenuotą/fotografuotą vaizdą.
  6. Pateikti per pastaruosius 3 metus įvykdytų sutarčių sąrašą nurodant užsakovus, sutarties vertę, pridedant užsakovų atsiliepimą ar kitą dokumentą, patvirtinantį tinkamą sutarties atlikimą, bei tiekėjo laisvos formos deklaraciją, kad pristatomo leidinio dizainą/maketavimą ir spausdinimą atliko tiekėjas.
  7. Dizaineris turi turėti išsilavinimą dizaino/grafikos/dailės srityje ir ne trumpesnę kaip 1 metų patirtį leidybos dizaino srityje bei turi būti atlikęs bent 1 leidinio, kuriame panaudotos nuotraukos/piešiniai, dizainą/maketą. Pateikti:
    • jo išsilavinimą patvirtinančių dokumentų kopiją;
    • CV;
    • dviejų–trijų leidinių, kuriuos jis atliko, puslapių nuotraukas/skenuotus vaizdus/maketą;
    • laisvos formos deklaraciją, kad minėtą darbą atliko siūlomas dizaineris;
  8. Teksto redaktorius (nes patys užsakovai nėra tikri, kad moka lietuvių kalbą) turi turėti aukštąjį universitetinį lietuvių kalbos literatūros specialybės išsilavinimą bei patirtį redaguojant tekstus, t.y. turi būti suredagavęs bent 1 tekstą, kurio bendra apimtis ne mažesnė kaip 1 spaudos lankas (~40 tūkst. spaudos ženklų). Pateikti:
    • jo išsilavinimą patvirtinančių dokumentų kopiją, 
    • CV
    • redaktoriaus suredaguotas teksto pavyzdį (bent 1 spaudos lanko tekstą - teksto failą arba leidinio maketą)
  9. Pateikti specialistų, jei jie nėra įmonės darbuotojai, raštiškus sutikimus atlikti perkamas paslaugas.
Ir taip su visais viešaisiais pirkimais. Įkvepia? Beje, keista, kad nereikalaujama spaustuvės darbuotojų kompetenciją įrodančių dokumentų, jų darbų pavyzdžių ir CV, nereikalaujama ir spausdinimo mašinų techninių pasų ir įrodančių dokumentų, kad darbininkai praėjo darbų saugos kursus. Ar kaip atspaus jau nėra svarbu? Taigi, galite drąsiai lipti ant Registrų centro dangoraižio stogo iš šokti žemyn. Viešieji konkursai ne jums. Gyvename laimingi Lietuvoje, Europos centre. Ir nelįskit, kur jums nepriklauso.

Komentarai

insane sakė…
O kaip kitaip atsifiltruot vykdytojus?
Martynas sakė…
architektūroje tas pats.
Albertas sakė…
Cia vien tiktai pazymu surinkimui reikia keliu dienu, jau nekalbant apie tai, kad paciam israsymui reikia laiko...

O kur dar...

Negata to, per 15 dienu dar reikia maketa paruosti!

Dizainas - tai juk ne blynu kepimas "pagal firmini recepta" !!!
Dizainologija sakė…
Dizaino pasiūlymo kurti net ir nereikia - laimi GAMYBOS žemiausios kainos pasiūlymas (jei reikia siūlyti dizaino kainą (įtrauktą į spaudos kainą), net nematant, ką reikės daryti, vadinasi dizainas visai nesvarbus.
darius sakė…
Taip, ir aš bandžiau šiais metais "pažvejoti" šioje pelkėje... po 2 kartų pasiunčiau visa tai velniop. Totalus idiotizmas.
O vertinimo kriterijai suponuoja tragiškus estetinius rezultatus. Tai ir gyvenam cdr lygyje,
Mindaugas T. sakė…
SODRA, VMI pažymos nemokamos.
Iš Sodros išduodamos internetu, VMI per 3 darbo dienas ;)
Dizainologija sakė…
O ar jas renkančio žmogaus valandos nemokamos? Štai jei atsiųstų viską tiesiai į pašto dėžutę, būtų kitas reikalas.

Populiarūs įrašai