Lauktuvės iš Suomijos

Nedidelė "Comic Sans" kolekcija iš kelionės į Suomiją. Net ir dizaino šalyje Suomijoje netrūksta nesusipratimų :)

Komentarai

Anonimiškas sakė…
net ir idealiame pasaulyje comic sansas neturetu sau vietos
frogsign sakė…
aš neičiau į šitą restoraną, netik dėl šritų, bet ir todėl, kad jis nesiderina. Pastatas rimtas užrašai juokingi, galima spėti, kad maistas irgi
Edvardas sakė…
Mane tai viena pažįstama neseniai apšaukė "totaliu snobu" dėl perdėm didelio kibimo prie Comic Sans, pastebėjimo kur jis ne vietoj naudojamas ir t.t. Visada maniau, kad snobas, tai žmogus, kuris savo skonio neturi, o seka kritikų nuomone... anyway. Aš argumentavau, kad ji tikriausiai ir statybininką besiskundžiantį blogos kokybės plytom apšauktų snobu.

Žodžiu žmonės mus kaltina, kad dėl prastai panaudoto šrifto namai negriūva ir vaikai afrikoje nebadauja :(
Anonimiškas sakė…
net ir idealiame pasaulyje (kuriame visi butu sotus ir saugus) comic sansas neturetu vietos... nes kultura, grozis, kokybe nors ir ne pamatiniai poreikiai, taciau taip pat yra svarbus ir naudingi zmonijos vystymuisi
Anonimiškas sakė…
A snob is someone that believes some people are inherently inferior to him or her for any one of a variety of reasons, including real or supposed intellect, wealth, education, ancestry, TASTE, beauty, et cetera.
Edvardas sakė…
Tai apibrėžimus visi žinom. jie dar ir skiriasi ir žvelgti reikia tarp eilučių, plačiau. Tarkim mano giliu įsitikinimu be snobų nebūtų, kas išlaiko gerą kultūrą, kas pirktų gerus kritikų vertinimus sulaukusius meno kūrinius, klausytų geros muzikos ir t.t.

Kalba šiuo atveju apie tai, kad terminas "snobas" pavartotas buvo visai ne į temą, nes nekalbam apie skonį.
Dizainologija sakė…
edvardai, atsakyčiau w.churchill žodžiais: "pradžioje mes formuojame aplinką, vėliau aplinka formuoja mus". antiestetiškas comic sans vargu ar gali turėti teigiamą poveikį žmogaus estetinio skonio formavimui. vargiai ar kas besuprastų, jei į verslo susitikimą ateitun su sportiniu kostiumu, net jei jis ir kainuotų daug brangiau už, sakykim, lelijos kostiumą. viskas galų gale susiveda į vizualinė kultūrą, kai jos trūksta, tai ir...
Anonimiškas sakė…
Zodis pavartotas vietoje ir laiku, nes butent apie skoni cia ir kalbama. estetiskas ar neestetiskas yra comic sans jus sprendziate grynai per aukstosios kulturos prizme. tai, kad zmogus neturi supratimo apie comic sans antiestetiskuma ir ji naudoja visur kur papuola (nes jam grazu) nepadaro jo prastesniu zmogumi, o tuo labiau nesumenkina jo restorano placiaja prasme. jeigu zmogus gaudo niuansus kurie nera lengvai pagaunami vidutinio piliecio samones ir dar siuo savo pranasumu didziuojasi ar ji fetisizuoja (kraudamas viska i bloga) tai jis yra snobas.
Edvardas sakė…
Tai jau supratau, kad jūs esat žodyno žmogus - "ten taip parašyta".

bet čia kaip rusiškoj patarlėje: ant tvoros irgi žodis iš trijų raidžių parašytas, o už tvoros - malkos.

Na ne apie skonį čia, o apie atitikimą panaudojimo situacijai (tai daug objektyviau). Jei neturi žmogus supratimo, tai negi sunku pagūglinti ir paskaityti kam naudojamas vienas arba kitas daiktas. Netikiu, kad tas pats žmogus, kuris neturi supratimo apie CS, taip pat atsainiai galėtų žmonai padovanoti perforatorių vietoj feno plaukams.
Anonimiškas sakė…
restoraną sumenkina, nes galima daryti išvadą, kad jeigu savininkas nepasirūpino kokybišku dizainu, tai greičiausiai ir maistu pasirūpinta nebuvo. tokia iškaba atskleidžia savininko principinį požiūrį.
Anonimiškas sakė…
o jo požiūris gali būti toks:

1. kad savininkas į viską įdeda minimaliai pastangų

2. kad savininkas tik į įšorinius dalykus įdeda minimaliai pastangų (bet ir maiste tada kažkur bus nedadirbta, nes ir čia jis atras tai, kas jo manymu nereikalinga)

3. kad savininkas viską mėgsta daryti "savo rankom". bet iš tokio dizaino galima spręsti, kad jis daro ir tai, ko nemoka.
Anonimiškas sakė…
o žmogus, nesuvokiantis šriftų skirtumų, nėra prastesnis už suvokiantį žmogų - jo vertė čia niekuo dėta. nesuprantantis žmogus kenkia pats sau - nesuvokdamas vizualia kalba perduodamos žinutės, jis į tokį restoraną užeis ir susigadins sau pietus, o gal sveikatą. taip ir visur kitur jis gali pakliųti į nemalonias situacijas.
Anonimiškas sakė…
as visa tai suprantu, bet tai ir yra tipiskas snobiskas poziuris. taip mastant zmogus nematantis reikalo ir atsisakes lankyti prestizini universiteta ar mokykla (nors galetu tai darytu) yra prastesnis. zmogus nedevintis iprastu jo socialineje aplinkoje atributu irgi yra prastesnis ir kenkia pats sau. bet tai nera jo problema, tai yra problema susnobejusio psiaudo "elito" atstovu kurie mano, kad ju nuomone apie pasauli kazka keicia. tikrieji inteligentai nesibodi paspausti ranka bomzui ir su juo nueiti isgerti kavos jei mato, kad tai idomus zmogus, tuo tarpu snobai iesko i save panasiu atitnkanciu ju verte ir pasaulio suvokima personu, vietu ir produktu. netgi fetisizuoja tai. pvz pradejus dazniau visur naudoti helvetica, ji susilaukia kritikos kaip nuvalkiotas, "overused" fontas. tipiskas snobas nuo to laiko nuraso dazna objekta kur helvetica panaudota motyvuodamas, kad ji cia panaudota nemastant ir kad tai yra "neismanancio", suprask prastesnio zmogaus sprendimas. bet tai nera blogai, dauguma prabangos prekiu ar pridetine verte kuriancio dizaino remiasi i toki poziuri, galu gale is to dauguma musu duona valgome. tai yra naturalu, taip jau suredytas pasaulis.
Anonimiškas sakė…
ko jus cia ta termina kisate? ziurekit i reiskinius, o ne i zodzius

Populiarūs įrašai