Kodėl aš nedalyvausiu AB "Lietuvos paštas" paskelbtame pašto ženklų konkurse

AB "Lietuvos paštas" paskelbė (kaip visada – kukliai) 2012 m. konkursą pašto ženklams sukurti. Beje, kvietimo dalyvauti aš negavau, nors konkurso salygų antras punktas teigia: "Konkurso sąlygos pateikiamos visiems, kurie nori su jomis susipažinti, ir išsiunciamos dailininkams, dalyvavusiems ankstesniuose konkursuose". Tačiau aš jame nebedalyvausiu (nors esu laimėjęs tris pirmas vietas). Priežastis – "žaidimo taisyklės". 


Konkursas yra anoniminis, tačiau, pvz. jau 10 metų ketegorijoje "Žymūs žmonės" laimi ta pati autorė, kurios stilių ir neprofesionalas pažins. Kaip su anonimiškumu? O gal autorė Lietuvoje neturi konkurencijos, nes neliko dailininkų, iš internetinių fotografijų gebančių stilizuoti portretus?


Etatinio AB "Lietuvos paštas" dailininko šeima pastarąjį dešimtmetį laimėjo beveik 40% visų  AB "Lietuvos paštas" pašto ženklų (anoniminių) konkursų. Galbūt išskirtinio talento dėka, nors jo pavardę grafinio dizaino/grafikos pasaulyje vargu ar girdėjote. Neprošal priminti, kad Pašto mokos ženklų leidybos komisijos sudėties (ta, kuri renka nugalėtojus, ji sudaroma Susisiekimo ministro isakymu) jūs viešoje erdvėje niekur nerasite. O tarp jos narių – AB "Lietuvos paštas" dailininkų bendradarbiai. Ir taip daugelį metų.


P.S. Privačių įmonių skelbiamuose konkursuose paprastai būna toks punktas – "Konkurse negali dalyvauti kompanijos darbuotojai ar jų šeimos nariai".

Komentarai

Laurius sakė…
Tai čia kyla klausimas, ar tokio dalyko, kuris kelia įtarimus, neverta pranešti atitinkamoms institucijoms?
Džingirdas V. sakė…
Laurynai, sumetam po laiškiuką?

Tik aš kol kas neįsivaizduoju, kuriai institucijai jį adresuoti
Dizainologija sakė…
Šiandien, liepos 1 d., 14:50 gavau kvietimą dalyvauti pašto ženklų konkurse :)
buržjus sakė…
Trūksta paprasto klausimo, kodėl konkursai anoniminiai?
Anonimiškas sakė…
Paprieštarausiu dėl paskelbimo - šiemet konkursas tikrai nėra paskelbtas tyliai. Buvo platinamas pranešimas spaudai, kuris buvo paskelbtas tiek BNS, tiek ELTA puslapiuose, vz.lt, respublika.lt, 15min.lt, galbūt dar keliuose internetiniuose portaluose, keliuose laikraščiuose. Apie konkursą galima rasti ir Lietuvos pašto facebook puslapyje http://www.facebook.com/lietuvospastas . Taip kad reikia būti atsimerkus - daugiau matysite, nebūkite tipiniai lietuviai, kurie visada verkia, kad viskas blogai, nors patys tingi pajudėti.
Anonimiškas sakė…
as del ko kito susiduriau su pastu. tai jei ka, siuskite reg laiskus Konkurencijos Tarybai, ir jie privalo reaguoti.
Anonimiškas sakė…
gal bus įdomu
http://www.brigin.lt/forumas/viewtopic.php?f=11&t=1176&st=0&sk=t&sd=a&sid=73e44f8ad106d6235ebad38ceb2c1760
Anonimiškas sakė…
oj, jau seniai nesijuokiau tiek, kiek paskaicius paskutine nuoroda. aciu! :D

Populiarūs įrašai