Vogėm, vagiam ir (matyt dar ilgai) vogsim

Iškilo skandalas dėl Brazauskienės-Šustausko partijos logotipo, kuris aiškiai nuplagijuotas nuo rusų dizainerio Aleksejaus Markino sukurto ženklo (nebent ši kompozicija laisvai parduodama istockphoto.com tipo svetainėse). Intelektualinės nuosavybės dažnai nesibodim pasisavinti (mp3, programos, filmai, žaidimai...). Gal jau daug kas užmiršo Valinsko partijos "nudrožtą" nuo argentiniečių politiko Lopez Murphy rinkiminio videoklipo scenarijų. Ir nieko. Viskas buvo nuleista juokais.

Kur čia šuo pakastas? Man rodos, rakto reikėtų ieškoti K.Brazauskienės atsakyme: "Logotipas kainavo nebrangiai" (be abejo, reikėjo pigiai ir greitai). Matyt neturintis etinių nuostatų dizaineris ir nesivargino kurti originalios idėjos. Juk nereikalaujame iš pigių kinietiškų prekių solidžios kokybės. O kad pigiai gero identeto sukurti nesigauna, paskaičiuokite patys - turinčio 4 metų aukštąjį universitetitinį išsilavinimą (kaina  – 46 000 Lt) dizainerio valandinį  įkainį padauginkite iš analizės, ieškojimų, kūrimo ir vystymo etapų. Ir nepamirškime, kad kuria ne kompas, o žmogus. Super gero automobilio turėjimas automatiškai iš jūsų ralio čempiono nepadarys. (Vaizdas iš Delfi.lt).

Komentarai

Eimantas sakė…
Autorius pašalino šį komentarą.
Eimantas sakė…
Kaip visada...
Dar galim prisimint OC serialo vs. alfa.lt, bei
GQ vs IQ žurnalų logotipus.
Mindaugas sakė…
Nelabai suprantu, kuo "stebėtis" - juk Šustauskas per TV aiškiai pasakė, kad logotipą darys pagal tą rusišką ženklą, gal net tokį patį, tik aplink bus ažuolo lapai.
Dizainologija sakė…
Stebėtis reikėtų, nes be autoriaus sutikimo naudoti ar interpretuoti jo kūrinį draudžia įstatymas. Šiuo atveju jis net nebuvo apie tai informuotas.
Edvardas sakė…
Gėda... Bet ko daugiau tikėtis iš Šustausko + Brazauskienės tandemo. Jau vien tos partijos steigimas yra gėda. Valinskui kūrybinės vagystės irgi įaugusios į kraują, pradedant nuo itališkai-lietuviškų šliagerių transliuotų per "trijų servetėlių kanalą" (puikus pavadinimas Liutauro Degėsio kopiraitas).
jane doe sakė…
Užskaitau šitą naujajį kanalo pavadinimą "trijų servetėlių kanalą", nors tai ir nesusiję su tema.
Vidas sakė…
Įdomu, kas kūrė šį ženklą, ar pats ponas Š jį nupiešė.
Abrax sakė…
O naujoji Viči reklama su Samurai Jack įdomu, ar labai legali?
Colombo sakė…
Va, prašau, kaip viskas baigėsi. Jei baigėsi

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/kbrazauskiene-pretenzijas-i-jos-partijos-logotipa-reiskusiam-rusu-dizaineriui-sumokejo-4-tukst-litu.d?id=49635368
Anonimiškas sakė…
naršyk bloge, googlink - čia apie tai jau ne kartą rašyta.

Populiarūs įrašai