Viešųjų pirkimų mistika

Na, nebesuprantu kam skelbiami viešieji pirkimai. "Kauno oro uostas" 2010 m. spalio 1 d. paskelbė viešąjį konkursą logotipui sukurti (apie jį nieko nežinojau, nes pirkimas buvo apiformintas kaip "Meno paslaugų" (BVPŽ kodas 92312000-1), o ne "Grafinio dizaino paslaugų" (BVPŽ kodas 79822500) pirkimas. Reikia ateity būti budriam :). Konkursui buvo skirta 18 d., numatytos 3 premijos.


Kaip matyti iš CVPP dokumentų, konkursu susidomėjo 77 dalyviai, jį laimėjo "San Vilnius" (2000 Lt už pirmą vietą), o antrą-trečią pasidalino du fiziniai asmenys (1000 ir 500 Lt). Vienok "Kauno oro uostas" tinklapyje 2011-08-25 paskelbta, kad naująjį aerouosto logotipą sukūrė MILK (agentūra, kuri sukūrė ir "Vilniaus oro uosto" logotipą), kurios net nėra konkurso dalyvavių sąraše. Suprask ir mokėjo "Kauno oro uostas" antrą kartą? Įdomu, kokios priežastys buvo keisti nugalėtoją ir nebeskelbti pakartotinio konkurso? Ėmė nebepatikti nugalėjęs logas ir KOU nusprendė naująjį užsakyti paprastesniu keliu?


Šiaip logas pakankamai įdomus (išnaudojamas negatyvo-pozityvo geštaltefektas) ir išraiškingas, gal tik jame kiek per didelė dozė aliuzijos į vaikišką piešinį ir tipografijos stilius nepakankamai koreliuoja su simbolio stilistika.

Komentarai

erikas sakė…
Tipografija man taip pat nelabai prie tokio grafinio elemento. Dėl grafinio elemento, atrodo tikrai gerai ir įdomiai. Oras-žemė, paukščiai, lėktuvas. Kuo toliau matau tuo daugiau naudojama logotipo kopozicija kai tipografija yra truputėlį žemiau esančio grafinio elemento, arba vienoje arba kitoje pusėje. Gal tik man pastaruoju metu pasitaiko tokius pamatyti :)
Anonimiškas sakė…
tai gal san vilnius logo variantas netiko oro uostui? Jeigu tuos 2000 gavot, galit nabesokinet. nepatiko jusu - nusipirko kita.
Anonimiškas sakė…
Tai jei nepatiko - tai kam rinkti nugalėtoją ir mėtytis pinigais? Konkursas nepavyko, skelbi kitą, valdiškos įstaigos negali "nusipirkti kitą", o turi skelbti viešąjį pirkimą.
Jonas sakė…
Bet jei nepamatysit lėktuvėlio, tai tikrai pamatysit du ungurius - Lietuvos nacionalinį paukštį. Logas įkvėptas filmo "Snakes on a Plane" :D
erikas sakė…
Jonai, mirštu iš juoko :))))) užskaitau :)
Mindaugas sakė…
O kur nors galima pamatyti pirmuosius laimetojus.
Anonimiškas sakė…
1. UAB "SAN Vilnius"
2. D. Litvinaitė
3. A. Lapienytė
Pamatyti galima Kauno oro uosto archyve.

Populiarūs įrašai