Och tas "Paštas"...

Vasario 4 d. AB "Lietuvos paštas" paskelbė, kad į apyvartą išleidžia serijos "Žymūs žmonės" pašto ženklus, kuriuos sukūrė... Aušrelė Ratkevičienė!

Kūrybinis konkursas, aišku, turėjo būti anoniminis (o gal šiai temai jau nebebuvo konkurso, nes AB "Lietuvos paštas" filatelijos konkursų puslapyje apie "Žymūs žmonės" konkursą ir jo nugalėtoją - nė žodžio (bent kol kas)?).

Paprastai dailininkai turi savo stilių, todėl jį atpažinti net ir neprofesionalui dažnai didelių problemų nesudaro. Štai serijos "Žymūs žmonės" 8 metų konkursų ženklai-nugalėtojai. Akivaizdu, kad konkurso anonimiškumas tampa tik formalus. Aišku, galima kontrargumentuoti, kad per 10 metų Lietuvoje taip ir neatsirado gebančio konkuruoti su Aušrele Ratkevičiene dailininko (priekaištas VDA Grafikos katedrai?). Kai konkurentų nėra, kai komisoje savi (na gerai, pažįstami), nenuostabu, kad AB "Lietuvos paštas" dirbančio dailininko šeima per pastaruosius 10 m. laimėjusi beveik 40% visų pašto ženklų kūrimo anoniminių konkursų (nors po pernai metų eksceso, kai per klaidą buvo paviešinti nugalėję ženklai su autorių pavardėmis, aš tuo suabejočiau). Ištisą Lietuvos pašto ženklų istorijos dekadą atspindi vienos šeimos kūryba.

O gal vertėtų atsisakyti konkursinių formalumų ir užsakymus paprasčiausiai išdalinti AB "Lietuvos paštas" etatiniams dailininkams?










Komentarai

Marijus sakė…
Susisiekimo ministro komentaras apie šią problemą:
Eligijus Masiulis
Žinome šią bėdą. Atnaujinome ženklus atrenkančių specialistų komisiją, skelbiam konkursus dailininkams, kad ženklai taptų šiuolaikiškesni. Leidybos procesas ilgas - nuo idėjų generavimo, patvirtintų temų iki ženkliuko išleidimo praeina beveik metai. Dabar matote senus darbo vaisius.
Dizainologija sakė…
Jau nuo šių metų galo ministraus nebe Masiulis. Seksime ar jo žodžiai išsipildys. FlyLaL bankrote, pvz. jis kaltų nerado.
Anonimiškas sakė…
http://www.posteurop.org/index.jsp?isoCode=en&nodeId=82684
Anonimiškas sakė…
http://www.pilotas.lt/index.php/lt/kultura/item/1735
Refinansavimas sakė…
Aiškiai ir tinkamai parašytas straipsnis
Labai džiaugiuosi atradęs šią svetainę
Balinamoji dantų pudra, patobulintos sudėties

Populiarūs įrašai