Olimpinė JAV krepšininkų uniforma ir mimikrija


Olimpiados metu man įstrigo JAV krepšinio rinktinės uniformos dizainas. Tiksliau grafika, kurią sukūrė "Nike" dizaino žvaigždė Darrin Crescenzi.

 Kaip rašo topdesignmag.com, uniformoje buvo panaudotas mirgėjimo efektas ("flicker effect") - pagrindinė spalva yra neutrali, kai žaidėjas yra neaktyvus (pvz. sėdi ant suolelio) ir ima švytėti, kai jis juda (nežinau ar šis efektas matėsi TV ekranuose). "Flicker effect" inspiravo kai kurių žuvų ir paukščių spalvų pasikeitimas gynybinės elgsenos metu.

Jei prisimenate "Wolf Ollins" sukurtą Londono OŽ logą ir tipografiją, jame nebuvo horizontalių ir vertikalių linijų – vien įstrižos.
Turbūt tai inspiravo ir tipografijos kūrėją Esther Chang kurti oficialų JAV rinktinės uniformų šriftą ant 26 ° tinklelio pagrindo. Jame net yra diakritiniai ženklai (matyt, tam atvejui, jei rinktinėje žaistų lietuviai :) Beje, šriftui suteiktas kuklus "Hyper Elite" vardas :)






Trumpai - dizainas man patiko, JAV uniformos savo dizaino originalumu ryškiai išsiskyrė iš kitų rinktinių.

"Nike"
CD: Ryan Aanderud
AD: Eric Duvauchelle & Darrin Crezscenz
Tipografija: Esther Chang

Komentarai

Vaidas Voronavičius sakė…
Man taip pat patiko dizainas. Kai tik pamačiau oficialią USA aprangą, iš karto sakiau - achujienai. USA logotipas turi savotiško agresyvumo, ko, manau, ir reikia sportui :)

Populiarūs įrašai