Klonai atakuoja arba idėjų badmetis


Naujasis "EMSI" logotipas iškaboje, bet kažkodėl senas – vėliavoje
Degalinių tinklas "EMSI" ėmėsi atnaujinti savo vizualųjį stilių. To jiems išties reikėjo, nes logotipui parinktas iki skausmo banalus ariališkas šriftas ir ypač – kakofoniška spalvinė gama (vien ko verta žalios, raudonos ir žydros naudojimas ant oranžinio fono!) verkiant prašėsi būti pakeičiami. Mano nuomone, margaspalvis identitetas labiau tiktų vaikų žaislų parduotuvei, bet ne degalinių tinklui. 
Senasis "EMSI" logotipas
Iškabos dar ne visur pakeistos, tačiau vėliavos (kairėje) - jau su naujuoju logotipu
Tačiau atnaujinimas nepavyko. Nesuprantu, kodėl panaudotas lygiai tas pats dizaino sprendimas, kokį dar SSRS perestroikos metais (1989 m.) Linas Rimkus pritaikė "Respublikos" laikraščio logotipui ir kuris tebenaudojamas ligi šiol – abiejuose matome stilizuotą "E" sudarytą iš Lietuvos trispalvės. Pritrūko idėjų? O gal "EMSI" nusipirko V.Tomkus? Atnaujinti stiliaus spalvinę gamą "EMSI" savininkams rankos taip ir nepakilo...
Lino Rimkaus dizainas (1989 m.)

Komentarai

Edvardas sakė…
Labai keistas sprendimas... Ir bendras vaizdas dar blogesnis nei pirmtako. Respublikos atveju E-trispalvė bent nusiskaito, o EMSI atveju atrodo, kad tinklas tapo MSI ir pridėjo sau ženklą-trispalvę.

Spėju vėliavos pridėjimu jie nori akcentuoti savo lietuvišką kilmę ir kad daliai vairuotojų sukirbėtų širdis savo pinigus atiduoti lietuviams, o ne skandinavams ar rusams...
Darius sakė…
net nėra ką komentuoti. Tokį "dizainerį" reikia iškilmingai ekskomunikuoti iš dizainerių luomo. Nors nuojauta man kužda, kad čia iš viso apsieita be jo.
Nejiega sakė…
Pritariu, su dizainu cia prasauta :)

Populiarūs įrašai