Garbė vs pinigai


Sekmadienį Minske baigėsi Pasaulio ledo ritulio čempionatas (čempionato biudžetas ~12 mln. €). Finale Rusija 5:2 įveikė Suomiją (finalo bilietų kaina nuo 25 € iki 250 €). Tokio mastelio sporto įvykiams, žinia, reikia solidžios komunikacijos. Ir nesvarbu ar jie vyksta totalitarinėje ar demokratinėje šalyje, globalizacija įpareigoja.

2008 m. Baltarusijos ledo ritulio federacija paskelbė būsimo čempionato logotipo konkursą, kuriam buvo pateikta ~200 projektų, nugalėtoju išrinktas dailininkės Viktorijos Adamovič (dirbančios Minsko "Flexo Force" – fleksografinių ruloninių medžiagų pakuotėms gamybos įmonėje paruošimo spaudai skyriaus vedėja) pasiūlymas. Laimėtojai atsilyginta barteriu - bilietais į varžybas.

Logotipe matomas ledo ritulininko siluetas, stilizuotas remiantis "Getty Images" fotografo Todd Warshaw padaryta Wayne Gretzky fotografija. Ar Todd Warshaw / Getty davė savo sutikimą naudoti fotgrafiją internete informacijos nėra.

Čempionato talismanui išrinkti 2010 m. taip pat buvo paskelbtas visaliaudinis konkursas, gauta ~40 pasiūlymų, nugalėtoju išrinktas dailininko Vitalijaus Ortiucho pasiūlymas, kuris remiasi logotipo siluetu (t.y. Wayne Gretzky figūra)
Volatas - čempionato talismanas.

Tam, kad išrinkti šiam stumbriukui vardą, 2013 m. procedūra pakartota, sulaukta ~300 pasiūlymų, o nugalėtoju išrinktas vardas Volat (rusiškai богатырь , t.y. "karys-herojus"), kurį pasiūlė Marija Mackevič ir Leonidas Kravčenko (prizas - diplomas ir bilietai į čempionato rungtynes).

Na, o visa tai sujungti į vieningą sistemą patikėta ilgus metus su Tarptautine ledo ritulio federacija dirbančiai, nedaugeliui žinomai, šveicarų komunikacijos studijai "Blue infinity" (poroje su šveicarų sporto marketingo kompanija "Infront Sports and Media"). Sistema, suprantama, kainuoja brangiausiai (kiek – neskelbiama).

Ir nors Baltarusijos ledo ritulio fedarcija konkursą sukurti prekės ženklo vadovą paskelbė (beje, dalyvauti jame galėjo tik baltarusiai), nugalėtojas internete paskelbtas taip ir nebuvo (arba nukištas jis taip, kad aš jo nesuradau...).



Komentarai

Populiarūs įrašai