Dizainas, kaip kelias bankroto link

Tokią failo vaizdo kokybę žurnalas pateikia savo tinklalapyje

O tiksliau – prastas dizanas + prasta žurnalistika + prasta vadyba = bankrotas (nebent ligonis prijungtas prie dirbtinio gyvybės palaikymo aparato). 

Šiandien pasirodė naujas "Veido" numeris. Suprantama, savaitiniam žurnalui sunku būti aktualijų sukūryje. Na, bet demonstratyviai liekant nuo jų nuošalyje, apie kokį profesionalumą ir skaitytojų lojalumą galime kalbėti? 

"Veidui" aktualija Nr.1 – Romualdas Danielius, pasauliui – bene tragiškiausias pastarųjų dešimtmečių įvykis, MH17 lėktuvo katastrofa. O gal žurnalo savininkai (koncernas "Alga") žurnalistams draudžia nagrinėti tematiką, susijusią su Rusija? Nepatikėsite – bet net praėjus savaitei po žiaurių įvykių, tinklalapyje veidas.lt apie tai nė žodžio! Pagalvojau, gal nemoku ieškoti, pasinaudojau paieška – nieko. Nesuvokiama...

Atskira tema yra "Veido" viršelių dizainas. Prastos autorinės fotografijos, prasti montažai, neaktualus dizainas, fotobankinės ("stock photo") fotografijos... Keista, jog su tokiais viršelių dizainais žurnalą apskritai kas nors susigundo pirkti. Nejau žurnalas neįgali užsakyti profesionalaus fotografo ir dizainerio paslaugų? Neįtikėtina, bet "Veido" vadovai tebegyvena 90-ųjų pradžioje.



Šia proga verta pažvelgti, kaip pasaulio žiniasklaida reagavo į MH17 tragediją (žemiau pateikiami beveik 100 leidinių viršeliai).


























































































Komentarai

Evaldas sakė…
Veido tai kiekvienas viršelis primena darbus iš internete egzistuojančių daugybė "Photoshop FAIL" rinkinukų.

Populiarūs įrašai