Jautrumas

Piotro Romančiko (VEKS) fotografija
Kaip ir Rusijoje, Lietuvoje tebėra madingi kolektyviniai inteligentų laiškai, peticijos, kuriomis rekomenduojama-prašoma-piktinamasi-reikalaujama-palaikoma-gąsdinama.

Štai liepos 9 d., matyt jautriausias Vilniaus estetas, buvęs krepšininkas, dabar – verslininkas, "Šarūno viešbučio" direktorius Matas Niparavičius inicijavo peticiją, kuria reikalaujama "ištremti" Vlado Urbanavičiaus skulptūrą "Krantinės arka". Peticiją pasirašė nemažai gerai žinomų inteligentų.

Iš kur toks estetinis jautrumo proveržis? Kodėl N metų niekam neužkliūna M. Navako kablys, ketvirtį amžiaus stovintys ir griūvantys Vilniaus senamiesčio pastatai? O Europos parko skulptūros? Ar parke galima, o mieste – ne? Ar ketvirtį amžiaus lyg pūliniai styrantys valdiški ir privatūs griuvėsiai estetinės ir moralinės žalos visuomenei nedaro? O ką tokie estetetai pasakytų apie Claes Oldenburg skulptūras?

O kaip jums tai? Bankrutavusios kavinės reklama – internete vogta Amerikos bandito Al Capone gaujos fotografija. 


M. Niparavičiui rekomenduočiau geriau savo energiją nukreipti į viešbučio "Šarūnas" identiteto atnaujinimą – dabartinis įmonės logotipas, tinklalapis neatlaiko jokios kritikos šiuolaikinio keturių žvaigžučių viešbučio įvaizdžiui keliamiems reikalavimams.

P.S. O visiems besipiktinantiems "Krantinės arka" pirmiausia siūlyčiau pasižiūrėti Ryčio Zemkausko tiriamąjį reportažą.
Alchemija XXXI. Visa tiesa apie vamzdį from alchemija on Vimeo.

Komentarai

bimbam sakė…
Viskas taip Biliūniška. Tos moteriškės natūraliai skaisčiais veidais bei pilkais sijonais ir rudom liemenėm primena pavargusius mokyklos suolus, Žemaitę ir medinius rūpintojėlius.

Norėčiau šalia arkos pamatyti užrašą su kūrinio pavadinimu.

Populiarūs įrašai