Radijo brendingas

Spalio gale, pirmoji Lietuvos komercinė radijo stotis M-1 savo 25-ųjų metinų proga atnaujino logotipą. Dizaino ir logo naudojimo vadovo autoriai - "Adfingers"(šiaip jau agentūra specializuojasi interaktyviuose web sprendimuose). Ankstesnių logotipų autoriai nežinomi (pirmasis buvo sukurtas 1989 m.). Žiūrint į logą, man neduoda ramybės brūkšnelis – kam jis reikalingas?

Ta pačia proga galime prisiminti keletos kitų populiarių lietuviškų radijos stočių logotipus.

2014 m. kovo mėnesį logotipą atsinaujino RS "Laisvoji banga". Dizaino autorius – Gediminas Lašas. Kiek gyvavo senasis logotipas ir kas jo autorius – man nežinoma.
Naujausią "Radijo centro" logotipo versiją 2012 m. sukūrė Dalius Simanavičius, kuri pakeitė  2007-aisiais Gintaro Znamerovskio sukurtą logotipą (turėjusį (kaip ir pats pirmasis logo) keistą anomaliją - "Radio" be "j").


"Lietus" – stotis, kuriai verkiant reikia pasikeisti savo logotipą, o jį dar 1999 m. sukūrė Mindaugas Vosylius („Mindoza“).


"Žinių radijas" – "Studio Gazo" dizainas (studija gyvavo 2005 – 2012 m.).


Komentarai

Anonimiškas sakė…
M1 ir rc pirmiejji logotipiai legendiniai, nors ir yra panasesni i statybu prekiu parduotuviu, nei i radijo stociu, bet visada isliks atminti :)
Anonimiškas sakė…
naujasis Laisvoji Banga logotipas tikras nesusipratimas.
Anonimiškas sakė…
Radiocentro pats pirmasis logotipas visgi yra kiek kitoks. Pats seniausias buvo su antenos fragmentu.

Populiarūs įrašai