Dar vienos lietuviškos dizaino komedijos epilogas

Asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ (prez. Petras Nausėda) birželio 4 d. išsirinko asociacijos logotipą. Sunku pasakyti, kas jį sukūrė, nes pagal lietuviškas tradicijas dizaineris (kas jis bebūtų – profesionalas ar asociacijos sekretorė) liko už informacinio lauko ribų, bet reprezentatyviu ženklu nė iš tolo nepavadinsi. Vytis, kuris viešam naudojimui patalpintas LR Vyriausybės svetainėje + ištampyta "Helvetica" + raudona spalva – ir tai geriausia, ką galima buvo sukurti? "Abi ženklo dalys gali būti naudojamos tiek kartu, tiek atskirai"? Stipru...
Pavadinimas atskirai. Logas?


Simbolis atskirai. Ar kas nors ką nors supras?

Kadangi apie originalumą net neverta diskutuoti, pažiūrėkime bent į techninę ženklo pusę. Pavadinimas turėjo būti išdėstytas dviem eilutėm, dabar gi jis visiškai nefunkcionalus, o kad būtų dar nepatogesnis – padidinti tarpai tarp raidžių. Iš toliau (ar mažame dydyje) pavadinimo niekas neįskaitys. 57-ųjų "Helvetica"? Stipriau būtų tik "Comic Sans". Iš Vyčio liko tik šešėlis. Kaip ir iš mūsų ledo ritulio. Ir apskritai – ar Vytis čia būtinas?

Drąsiai galiu teigti, kad VDA GDK studentai bet kokiai kiemo komandai sukurtų labiau reprezentatyvų ženklą. Nei ledo ritulį žaisti mokam, nei padorų ženklą išsirinkti arba koks prizas (sirgalių marškinėliai ir kojinės), toks ir rezultatas.

Visgi, man regis, asociacija norėjo štai tokio logotipo, tik neišdrįso...



P.S. Teisybės dėlei reiktų pastebėti, kad mūsų futbolo ir krepšinio klubų dizaino padangėje ne ką geriau.

Komentarai

prototipas sakė…
Galėtumei dažniau rašyti, nes tikrai taiklu, sąmojinga ir įdomu :)
Anonimiškas sakė…
Tikrai, visada laukiu nauju irasu.
Vykintas sakė…
NUOSTABU!!! Ypač modifikuotas Vytis! ;8-}~...

Populiarūs įrašai