Viduramžiai


Per 17 nepriklausomybės metų Lietuva taip ir nesugebėjo sukurti nei Vyčio etaloną elektroninei spaudai, nei jo naudojimo gairių aprašą (nors LGDA ne kartą kreipėsi ir į Heraldikos komisiją, ir į Prezidentūrą, ir į Seimą). Mes likome gyventi savo šlovinguose viduramžiuose. Ir todėl turime niekam nereikalingą Valdovų rūmų butaforiją.
P.S. Dizainerių visuomenei turbūt bus naudinga sužinoti, kad oficialios, Heraldikos komisijos patvirtintos Lietuvos vėliavos spalvos yra šios:
geltona - 0/30/100/0 (Pantone 1235),
žalia - 100/55/100/0 (Pantone 349),
raudona - 25/100/100/0 (Pantone 180).
Pabandykite jas surasti internete!
P.S. O Lietuvos URM svetainėje galima susipažinti su itin reto diletantiškumo informacinio dizaino pavyzdžiais (2008 m. pastaba - naujojoje URM svetainės versijoje šių "perliukų" jau nematyti...)

Komentarai

Anonimiškas sakė…
ke ke ke ... URM linke labai juokingos iliustracijos :DDD su Corel Draw programa daryta tikriausiai ;))
Anonimiškas sakė…
kazkaip nesutampa-
http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Lithuania
Dizainologija sakė…
CMYK paskelbtas "Valstybės žiniose", Pantone gautas iš Heraldikos komisijos. Wikipedia esančios spalvos greičiausiai konvertuotos iš RGB paveiksliuko. O iš RGB originalus CMYK, kaip žinia, nepasidaro :)
Anonimiškas sakė…
gal butu galima daugiau tikslesnes info apie saltinius? nuoroda, ar bent leidinio data? butu galima tada wikipedijoj sutvarkyti. nes dabar - taip, cmyk ir rgb reiksmes siuo metu yra sugeneruotos konvertavus, taciau pradiniu saltiniu imtas 2005m. heraldikos komisijos nutarimas ( http://www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_l?p_id=254508 ) kuriame patvirtintos pantone spalvos. taciau jos skiriasi nuo cia minimu..
Dizainologija sakė…
Tai ir yra problema, kurią jau treti metai LGDA bergždžiai bando išspręsti - įtikinti Vyriausybę, Seimą, Prezidentūrą, kad būtina internetinė svetainė su Lietuvos valstybės simbolių etalonais eletroninei leidybai. . Mano skelbiami skaičiai gauti iš Heraldikos komisijos pirmininko, pateikus jam oficialų užklausimą (vartyti mistines "Valstybės žinias" neturiu nei laiko, nei noro).CMYK yra oficialus, Pantone - Seimo dar nepatvirtintas.

Populiarūs įrašai