Kūrybingumas



Mikelandželas yra pasakęs tokią frazę - "Didžiausia mūsų problema yra ne tai, kad mūsų tikslai yra per daug aukšti ir mes jų nepasiekiame, bet tai, kad jie per daug žemi ir mes juos pasiekiame".

Turime UAB "Tilsta" už 15,3 Mln. Lt pastatytą Karaliaus Mindaugo tiltą per Nerį. Monstras. Palyginkime jį su inžinerinio meno kūriniu - ispano Santiago Calatrava sukurtu tiltu Bilbao mieste.

A.Zuokas labai norėjo (tebenori?) VEKS'09 projektui įsteigti Guggenheimo ir Ermitažo "filialą" - tokį, kokį turi Bilbao (JAV arch. Frank O. Gehry). Va tik kažkaip niekas neužsimena, kad norinčių turėti Guggenheimo muziejų buvo išsirikiavusi ilgutėlė eilė. Laimėjo Bilbao ir pastatė muziejų ne per metus. Architektūra taip pat traukia kaip magnetas. S.Calatrava neseniai (2001 m.) sukūre įspūdingą Milvokio meno muziejaus The Quadracci paviljoną. Kas sukurtų ką nors panašaus Lietuvoje? O juk menas keičia miestą...

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Nihilizmas.
Nereikia iš mažos nukankintos agrarinės (dėja) šalies tikėtis pasaulinių šedevrų. Mindaugo tiltas yra pakankamai tvarkingas - žinant jog mūsų šalis negarsėja nei tiltų statyba,nei nerealiais finansais, galima būtų ir pasidžiaugti nors ir tokiu tiltu.
Turi jis ir savo žavesio, valstietiško tiesa, bet turi. Monstras - galbūt ir taiklu. Bet ar tai yra blogai? Tiltas juk geriau už valtį? Ypač jeigu toje valtyje sėdi monstras. Tiesa?

Populiarūs įrašai