Penktoji kolona



Terminą "penktoji kolona" pirmą kartą pavartojo ispanų nacionalistų generolas Emilio Mola Ispanijos Pilietinio karo metu (1936-39). Šiuo terminu apibūdinami įvairūs sabotuotojai, provokatoriai, šnipai ir diversantai.

Septyniolika metų Lietuva laisva nuo SSSR. Tačiau "Stumbras" (dir. Algirdas Čiburys), "Gudobelė" (dir. Mečislovas Jusevičius) ir ypač "Samsonas" (dir. Alfredas Rimidis) praėjusį pusamžį SSSR sudėtyje parduoda kaip rojų. Ar tai Stoklholmo sindromas, sąmoningas tyčiojimasis iš laisvės ar ilgo pinigo vaikymasis? Linkiu jiems apsilankyti Sibiro lageriuose - gal pamatę "gamtos grožį" jie ims gaminti dar ir "Tremtinio nugarinę", "Lenino užkandėlę" ir "Stalino karčiąją". Kitaip, kaip Rusijos penktąja kolona, jų nepavadinsi.

Ypač žavus kėgėbistas ant "Tarybinės su sūriu". Paranoja.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Dar galėtų pagaminti "Pirčiupių šašlyką"...
Anonimiškas sakė…
Nesuprantu zmoniu, perkanciu tokius produktus, kaip taip galima netureti net elementariausios savigarbos. Geda. Taip pat geda ir tam(tiems) kas "kure" dizaina siems produktams. Idomu butu suzinoti kas jie.
Anonimiškas sakė…
Neperku sito viso ale "tarybinio" maisto. Ignoruoju bet kokias akcijas. Labai jau pigus ir neatsakingas zaidimas.
Anonimiškas sakė…
Nespazmuokite, gerbiamieji. Norite "etiško" verslo? To nebuvo ir nebus.
O tiems, kurie valgo mėsa, tiks bet kokia etiketė. Nes mėsa - tai kažkieno nebegyvas kūnas. Mintantiems dvėseliena (atleiskite už išsireiškimą) tiks ir tarybinės dešrelės.
Anonimiškas sakė…
nesuprantu kodel jums TSSR asocijuojasi tik su lageriais ir gulagu. man asmeniskai tarybu sajungos kultura (turiu omenyje mena) patinka gal net labiau uz dabartine lietuvos kultura.
tos degtines ir batono nepirkciau, bet desreles mielai :P
Anonimiškas sakė…
Na kogia gi mesa desrelese? Popierius, krakmolas, maistiniai dazai, polietilenas ir skonio stiprikliai. Tai jei del vegetarisku paziuru - galite drasiai valgyti )))

Populiarūs įrašai