Šeško projektai


"Lockheed Martin" padalinys, kuriantis karinių lėktuvų dizainą - "Skunk Works" - viena slapčiausių dizaino kompanijų pasaulyje, turi vieną spalvingiausių pavadinimų ("Šeško projektai" :). Ši kompanija sukūrė įsimintiniausio dizaino lėktuvus SR-71 "Blackbird" ir F-117 "Nighthawk". Labai įdomi kompanijos pavadinimo atsiradimo istorija. Pats pavadinimas ir logas paimti iš legendinio komiksų piešėjo Al Capp'o (1909 - 1979) komikso "Lil'l Abner" (1940). Pasirodo karo pramonėje kūrybingų asmenybių irgi yra. 10 balų.

Komentarai

pR sakė…
kaip ex šeško augintojas, noriu patikslint, kad šeškas yra ferret. skunk yra skunsas - toks su didele plačia uodega :)
Dizainologija sakė…
yra vienas bet. abu yra kiauninių šeimos atstovai, abu ginasi skleisdami dvoką, tik skunkas paplitęs š.amerikoje, o šeškas - europoje. beveik visi įsivaizduoja kaip atrodo šeškas, bet retas - kaip atrodo skunkas. todėl, manyčiau, europiečiui aiškesnis yra šeškas, nei skunkas. o esmė ta pati.
pR sakė…
Na, žiūrint koks tikslas vartoti žodį šeškas vietoj skunsas.. Tu sakai žmonės įsivaizduoja šešką, bet.. Jie įsivaizduoja ir arklį, begemotą, tačiau tu sakai "šeškas". O tai išoriškai baisiai skirtingi gyviai. Tu sakai žmonės įsivaizduoja šešką.. Taip, jie "įsivaizduoja". Kartą per teliką net rodė reklamą apie smirdančias kojas, tai ten buvo rodomas toks juodas gyvūnėlis su baltais dryžiais per nugarą ir buvo sakoma smirda, kaip šeškas, nors.. Rodomas buvo skunsas :-/ Tai ar nėra taip, kad žmonės puikiai įsivaizduodami, kaip atrodo šeškas, iš tiesų akyse mato skunsą? :)

O ir dėl smirdžios gynybos.. Taip, skunsai ja ginasi, šeškai.. Na, gali išsigandę išleisti tą kvapą, bet jis santykinai žiauriai silpnas ir naudojamas ne gynybai. Daugiau tokiems socialiniams dalykams ;)

Populiarūs įrašai