Paslapties skraistę praskleidus



"Lietuvos ryto" maketo atnaujinimą sukūrė Tartu laikraščio "Postimees"dizaineriai Vahur Kalmre ir Artur Kuus. Kažkodėl šios informacijos Lietuvoje niekur nerasite - ar ji slepiama ar jos gėdinamasi? O štai kitų atsinaujinusių laikraščių dizaino autoriai: "Verslo žinių" - Jacek Utko, Vilmas Narečionis ir Liudas Parulskis, "Valstiečių laikraščio" - Algimantas Jočys , "Kauno dienos" ir "Vilniaus dienos" - Aušra Kupliauskaitė, "Respublikos" - Kristina Kibildytė (senoji versija ir logotipas - Lino Rimkaus), "15 min." - "Idea" (iki 2008 m. pasikeitimo - Algimantas Jočys), "Lietuvos žinių" - (įskaitant logą) Arnoldas Puikis (2007 m.)

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Patikslinimas: dabartinio "15min" dizaino autorius yra "Idea". Aš esu "15 min" senojo dizaino (iki 2008 rugsėjo mėn) autorius.

Reiks ir man pačiam šitą info savo tinklapyje patikslint :).

Algimantas Jočys
Dizainologija sakė…
ūūū kaip viskas greit keičiasi...ačiū už pastabą - pasitaisiau. visgi "idea" svetainėje info apie 15 min. laikraščio redizainą neradau. sprendžiant iš jų veiklos sferos, jie kuria tik web dizainą ir firminį stilių, kaip gi čia įsipynė spaudos dizainas? beje, gal kas žinot, kas sukūrė "lietuvos žinių" paskutinį logą? atrodo, kad tai bus jų dizaineris, bet kas jis?
akysmato sakė…
kad taip Utko dizainas taptų geru pavyzdžiu Lietuvoj.

Beje, jame naudojami Peter Bilak'o šriftai yra gražiausiai paišantys mūsų raides. Čia lenko pamąstymai:
http://www.twardoch.com/download/polishhowto/ogonek.html

džiugina akį:)

akysmato.lt
Anonimiškas sakė…
Tarp kitko kai kurios Aušros Kupliauskaitės 2007 m. vasaros KD "dizaino" detalės buvo ne tokios jau ir originalios: logo, puslapių "galvos"... Jeigu būtų nepatingėjusi pavartyti senų numerių, būtų pastebėjusi, kad prieš 15 m. jau būta panašių variantų... O kas šiandieninės KD dizaino "košės" autorius sunku pasakyti...
Aušra Kupliauskaitė sakė…
Atsitiktinai pamačiau apie ką čia taip seniai rašė Robertas.
Kad ir po daug laiko, nenorėčiau, kad kas nors susidarytų klaidingą nuomonę dėl Anonimiško komentaro: "Tarp kitko kai kurios Aušros Kupliauskaitės 2007 m. vasaros KD "dizaino" detalės buvo ne tokios jau ir originalios: logo, puslapių "galvos"... Jeigu būtų nepatingėjusi pavartyti senų numerių, būtų pastebėjusi, kad prieš 15 m. jau būta panašių variantų..."
Aš kaip tik netingėjau, varčiau ir mačiau, kad KD yra buvę panašių detalių ir tai buvo viena priežasčių, kodėl dizainas buvo kurtas toks :)

Populiarūs įrašai