Baltijos Respublika



Baltijos respublika (o anot "Michailo" Stype'o iš R.E.M. - Balkanų), susideda iš trijų šalių - Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Joje oficialiai kalbama trim kalbom ir, be abejo, sienų nėra. Šią respubliką sukūrė Maxima LT ir Rimi. Kol kas politikai tokią galimybę vadina hipotetine, o štai prekybos centrai ją jau senokai pavertė realybe. Jau minėjau, kad vaikymasis gaminti kuo pigiau, man - pirkėjui - stovi skersai gerklės. Gal ryt ant pakuočių išvysim ir lenkų bei rusų kalbas (kaipgi čia gausias tautines mažumas pamiršo?)? Gana keista Maximos rinkodarinė strategija - vietoj to, kad individualizuotų produktus pagal šalį, jie leidžia sau daugybę itin brangių rinkodarinių eksperimentų - prisiminkime Taupos, Saulutės, Optima linija projektus.

O prancūziškai-angliškas Maxima produktų pavadinimas (Favorit) žiūrisi labai skystai. Ankstesnė (-s) pakuotė (-s) dėl savo išraiškingo spalvingumo buvo patrauklesnė. Nereikėjo jai jokio "įbrendinimo". Beje, charakteringas kalbų eiliškumo parinkimas - Rimi savininkai švedai - tad kalbas nuo estų (atseit skandinavų) pradėjo, Maxima - lietuviai, todėl "kalė" atvirkščiai.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Manau RIMI laikesi abeceles tvarkos: Estonija, latvija, Litva. O Maxima rinkos dydzio principo ;) Jeigu neklystu, FAVORIT yra DDB kurybinis rezultatas. Nuo vertinimo susilaikysiu...
Anonimiškas sakė…
O lietuviškai-rusiškas "žiūrisi" atrodo labai labai skystai
Dizainologija sakė…
ok. tinklorastyje idarbinsiu dar kalbos stiliste :) gal yra norinciu? beje ir profesionalus fotografas nepakenktu. kaip ir asistentas atsakymams raityti.
Anonimiškas sakė…
Įdomi įžvalga apie baltijos respubliką... Bet sunkiai baltams sekasi vienytis, jau viduje nesugebam dipolio idėjos išvystyt, ką jau kalbėt apie tarprespublikinę sąjungą.

p.s. įdomu kaip palitines sistemas suvienodintume - išrinktume mažiausią blogybę, ar duotume po 4 metus valdyti vieniems, kitiems ir tretiems? :)

Populiarūs įrašai