Dugnas



2008 12 03 "Lietuvos krepšinio federacija" paskelbė konkursą sukurti Europos krepšinio čempionato, įvyksiančio (tikiuosi) 2011 m. Lietuvoje logotipą. Terminas - 2 (dvi) savaitės, kvalifikacinis reikalavimas - TURĖTI 16 METŲ IR NEBŪTI TEISTAM (???).

Čia man kilo 25 klausimėliai, paminėsiu 2:
1. (Natūraliai kylantis tokiuose "ant greičio" organizuojamuose konkursuose) - gal jau ir ženklas sukurtas, o šis konkursas - tik formalumas?
2. Tam, kad paruošti profesionalų dizainerį, viena Lietuvos institucija investuoja šimtus tūkstančių mokesčių mokėtojų litų į specialisto ugdymą, žmogus paaukoja minimum 4 (ketverius) savo gyvenimo metus, kad taptų profu. Kita gi valdiška institucija sako - viskas, kuo jūs užsiimate, ką studijuojate yra jaučio mėšlas. Tegyvuoja demokratija!

Išvada: Mūsų (grafinio dizainerio) specialybės reputacija, jos reikšmė valdiškų institucijų akyse = 0. Tegyvuoja žemės ūkis ir artojų konkursai!

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Nemanau, kad įgyta specialybė turi suteikti privilegijų konkursuose. Nemanau, kad sunku surasti pavyzdžių, kai itin sėkmingus prekės ženklus sukūrė nediplomuoti kūrėjai. O toks požiūris kaip jūsų yra elitizmas ir šiuo metu kūrybos srityje tokia pozicija yra archaiška.
Dizainologija sakė…
archaiška? galbūt. visgi namų statyti patentininkams, kad ir labai talentingiems, kažodėl neleidžia.

be abejo, ne diplomas turi būti kriterijus, bet – ką ir kiek esi nuveikęs šioje srityje. o dar geriau skelbti ne laukinius konkursus, o pagal darbus pasirinkti konkrečias dizaino studijas/dizainerius ir joms sklebti konkursą.Taip būtų civilizuočiau.

Taip pat norėtusi pamatyti tuos itin sėkmingus prekės ženklus, sukurtus nediplomuotų kūrėjų...
Anonimiškas sakė…
Gerai, kad kreipiamas dėmesys į specialybės reputaciją.

Sutinku, kad gali atsirasti vienas kitas, kuris ir be diplomo sukurtu neblogą logotipą, tačiau aš apie tokius nesu girdėjęs. Turbūt nepraeina įsitvirtinusių dizainerių statomų užtvarų, o gal iš tikrųjų trūksta patirties ir susivokimo.

Dėl uždarų konkursų skirtų tik isitvirtinusiems dizaineriams ir firmoms nesutinku. Kaip kitaip jaunimui prasimušti į viršų? Kitas klausimas - gerbiamas Robertai, iš kur sužinote apie skelbiamus dizaino konkursus? Kaip tokią informaciją surasti?
Dizainologija sakė…
Yra du būdai:
1. Centrinis viešųjų pirkimų portalas (cvpp.lt) arba https://pirkimai.eviesiejipirkimai.lt
2. Laukti, kol kas "pametės" informacija arba netyčia pačiam ant jos "užšokti".
1-uoju būdu nesinaudoju, nes registracija portale yra daug sudėtingesnė nei jums atrodo.

Populiarūs įrašai