O būna ir taip...



2007 m. buvo įsteigtas Jono Meko vizualiųjų menų centras, kurio logotipą sukūrė legendinė "Pentagram". Prieš keletą dienų internete užklydau į "Racine Art Museum", kuris yra kitoje planetos pusėje, Racine mieste (Viskonsinas, JAV). Šio muziejaus šaknys – dar 1941 m. RAM lotipą sukūrė "Liska + Associates  Communication Design". Abu – muziejai, abiejų logų ne tik spalvos, kompozicija, dizaino elementai panašūs, bet ir šriftai tie patys (vieno – Futura Light, kito - Futura Medium (diz. Paul Renner, 1927, kaina – nuo 32 USD). Vienok niekas Lietuvoje nerėkė - plagiaaaaaaaatas :)

P.S. Įdomu ar "Pentagram" tai buvo komercinis ar "pro bono" projektas. Ne kiekvienas, o ypač muziejai, "įkanda" "Pentagram" kainas.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Oj, sorry, pasirodo ir as labai panasu pagaminau loga (OWIZ), taciau tu dvieju tikrai tikrai nebuvau mates...

http://sakalauskai.lt/jurgis/logo.htm
Dizainologija sakė…
negerai. labai negerai :). na, bent jau fontas ne futura.
p.s. logus ne gaminti - juos kurti reikia...
Anonimiškas sakė…
na bet juk čia nėra kažkoks "mind-blowing" super revoliuciškai naujas ir genialus dizainas, kad jau būtinai plagiatu vadint, ne? (:
Dizainologija sakė…
kur aš pavadinau tai plagiatu? sekite mano mintį - pasaulinio lygio agentūros paprastai ypač dėmesingos savo reputacijai. tokio kalibro firmos kaupia logobankus (arba kreipiasi į juos turinčius) ir kurdamos privalo tikrinti, kad "neužšoktų ant seklumos". šiuo atveju panašu, kad nepasitikrino...
Anonimiškas sakė…
Man ir Lietuvos Grfinio Dizaino Asociacijos (LGDA), kuriai Jūs priklausote, logotipas atrodo labai panašus į šiuos du.

Populiarūs įrašai