Omerta



Ištrauka iš URM svetainės (2008 09 23): „Lietuvos vardo tūkstantmetis yra nepaprasta proga pagarsinti Lietuvą pasaulyje. Todėl Užsienio reikalų ministerija surengė apklausą, mėgindama išsiaiškinti, kiek esame pasirengę prisidėti prie šios datos minėjimo, ir paraginti tiek verslininkus, tiek ir kitus piliečius pamąstyti, kaip dar plačiau paskleisti žinią apie mums svarbią šventę“, – aiškina Violeta Gaižauskaitė, Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorė.

Tyrimas, kurio metu buvo apklausta 200 respondentų, einančių vadovaujančias pareigas įvairiose didžiųjų Lietuvos miestų įmonėse, parodė, kad 85,2% (!!!) jų nežino apie planuojamus Lietuvos vardo tūkstantmečio renginius Lietuvoje.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ atliktas tyrimas parodė, kad beveik pusė (47,5%) verslininkų mano, jog Lietuvos vardo tūkstantmetį visomis įmanomomis priemonėmis reklamuoti turėtų kiekviena įmonė. O du trečdaliai (65,5%) apklausos dalyvių įsitikinę, kad prekės su tūkstantmečio simbolika būtų komerciškai patrauklesnės."

Užsukau į 10 Lietuvos diplomatinių atstovybių svetainių (neabejoju, kad ir kitose tas pats)– tik JAV esančios ambasados svetainėje įdėtas Tūkstantmečio reklaminis skydelis (ir tai tik dešimtoje pozicijoje)! Štai taip URM garsina Lietuvos tūkstantmetį pasaulyje. Sąmoningas boikotas? Beje, iš patikimų šaltinių girdėjau, kad net biudžetinės organizacijos savo svetainėse sutinka dėti Tūkstantmečio reklaminį skydelį tik už pinigus! Įdomu ar VEKS, LRT už reklamą susimoka?
P.S. LT Ambasada Rusijoje Lietuvos turizmo departamentą reklamuoja jau daugiau nei pusmetį nebeegzistuojančiu logu...Kūlverstukinai.

Komentarai

Populiarūs įrašai