Entuziazmas



Praeitą šeštadienį VDA Dizaino katedroje dizaino specialybės studentus ir tuziną dizainerių pakviečiau pasižiūrėti 2008 m. dokumentinį filmą apie vieną įtakingiausių nūdienos dizainerių Margo Chase. Susirinko 3 (trys) studentai ir keli dizaineriai. Net ir įvertinus galimybę, kad filmą galima rasti internete - skaičius pasirodė mažokas...Naiviai maniau, kad visada įdomu susipažinti kaip ir kuo dizaineriai gyvena ir dirba, o ypač tokio kalibro. Taigi, tuo šeštadienio dokumentinių filmų ciklą (buvau numatęs rodyti dar 4 filmus) ir pabaigiau.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
keista aisku (: ale bet kaip greit pasiduodi, po pirmo pabandymo. uztrunka kol pripranta zmones prie tokiu renginiu ir siaip gal netinkamai diena parinkta ir tiek? kodel ne koki darbo dienos vakara? (:
Anonimiškas sakė…
Pritariu, kad per anksti pasiduodama. Ir gal kviesti reikia ne tik auklėtinius bei dizainerius. Blogas - gera vieta pakviesti daugiau suinteresuotų žmonių. Aš, pavyzdžiui, istorikas, su malonumu apsilankyčiau tokiam renginuke.
Anonimiškas sakė…
Labai lemia, kaip buvo pakviesti žmonės – koks buvo el. laikšo turinys, žodinis pakvietimas ir t. t.

Tačiau nenuleiskite rankų ir bandykite vėl ir vėl. Būtų papildomas prašymas apie tokias peržiūras iš anksto paskelbti ir saviškiame bloge :D jei nesunku.
Dizainologija sakė…
O man keistai atrodo tai, kad aš turėčiau viską ant lėkštutės į lovą atnešti - ar Jūsų nestebina tai, kad dėstytojas turi PRAŠYTI studentų apsilankyti filmo peržiūroje jų akiračiui praplėsti ir aukoja tam savo šeštadienio pusdienį? Štai kur bėda – atsidūrėme situacijoje, kai apsivertė samprata kas kam reikalingas.

Šeštadienio vidudienis parinktas todėl, kad (pasukite galvą patys) galima ateiti gerai išsimiegojus po penktadienio tūso (jei toks buvo), kad penktadienio ir kitom savaitės dienom visi užsiėmę, po darbo pavargę, vakare tamsu, o gatvėse kamščiai. Šeštadienis yra poilsiui - o tai ir buvo poilsis.
Anonimiškas sakė…
Šeštadienio vidudienis parinktas todėl, kad (pasukite galvą patys) galima ateiti gerai išsimiegojus po penktadienio tūso (jei toks buvo), kad penktadienio ir kitom savaitės dienom visi užsiėmę, po darbo pavargę, vakare tamsu, o gatvėse kamščiai. Šeštadienis yra poilsiui - o tai ir buvo poilsis.

Tiesa pasakius, dažniausiai bent jau kompanijoje filmų peržiūroms rinkdavomės ketvirtadienio vakarą – savaitgalius kai kurie susiplanuoja iš anksto, įskaitant.

O dėl „atnešimo ant lėkštutės“ – kaip kas tą supranta.
idol sakė…
einu ieskotis internete :) aciu uz nuoroda.
Anonimiškas sakė…
Filma ziureti kompanijoje visados blogiau, nei vienam. Maziau isigilini, maziau supranti, maziau naudos gauni + daug energijos ir laiko issvaistai be reikalo ir pan. Nebent kalba eina apie kino teatra, kur viskas tamsu ir emocijos kelis kart sustipreja, kai isgyvenamos daugelio ir tuo paciu metu.

Siuo atveju geriausia paskelbti, kokie yra filmu pavadinimai. T.y. nuorodos i resursus, o tada jau, jeigu zmogui idomu, jis pats gales susieskoti ir pasinaudoti.

Del bendravimo ir susitikimu, tai butu smagu, jeigu butu vedamos dizaino diskusijos. Pasirenkama arba viena is grafinio dizaino temu, arba konkreti problema ir jos sprendimo budai.

Pvz. siandien prie forum palace, po ziedu ant viaduko maciau didziule reklama "GREITI IR ISIUTE 4 - Vin Diesel", nenuostabu, kad vaziuojant tuneliu, kylant i kalna link vingio parka, buvau aplenktas neitiketinais greiciais ir manevrais, keleta kartu keletos skirtingu masinu. Manau, kad sios reklamos kurejus reiketu saudyti, o automobiliams grieztai apriboti arklio galias, kas nepaiso, skelti dideles nuobaudas, o naujas masinas atimineti, trinti savartyne ir transliuoti per TV.
Anonimiškas sakė…
gaila, kad per vėlai sužinojau. Būčiau mielai apsilankiusi. Tikiuosi, jei vis tik sugalvosite kažkada rengti ką nors panašaus - nepražiopsosiu.

Linkiu nenuleisti rankų!

Populiarūs įrašai