Bravissimo!



Pagaliau lietuviškos pakuotės tyruose šis tas naujo. "Vilkyškių pieninės" rinkodarininkai išdrįso sulaužyti pseudo senoviškų-tradicinių-kaimiškų (arba tarybinių) lietuviškų pieno produktų pozicionavimo ir dizaino dogmas. Ant pakuotės atsirado...juodas katinas! Šviežia, originali ir žaisminga idėja :) Tikiuosi produktas sėkmingai konkuruos su sustabarėjusia mūsų BIG3 pienininkų rinkodaros mašina (nepaisant to, kad dalis vilniečių kreivai žiūrės į "Žalgirio" krepšinio komandos rėmimą ir kad "Žalgirio" logas atrodo ant pakuotės lyg svetimkūnis). Sena tiesa - naujoves išdrįsta išbandyti pirmiausia mažesnieji. Gal krizė verčia inovuoti? Dizainas: Marija Mikulskienė/VRS

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Man tai labai nepatiko sitas.

1. žalgirio logas ir pienas - nesutaikomi prieštaravimai. o ir asmeniškai man nepatinka išorinės įtakos.
2. juodas katinas kažkoks purvinas ir visai nemielas. gal ir juodo katino asociacijos čia prisideda...
3. kvadratukai per daug nuvalkioti, primityvūs, lygiai kaip ir šriftai.

bendrai vaizdelis parduotuvėje man pasirodė labai pigus ir nusprendžiau, kad šio pieno šalinsiuosi ateinantį pusmetį, nes po to jis iš prekybos lentynų išnyks.

todėl aš ištikimai pasilieku prie tradicinio, kaimiško dizaino, nes rinkoje šiuo metu nieko geresnio nematyt.
Anonimiškas sakė…
beje dar pamiršau paminėti, kad pakelio atidarymas neišspręstas. nors dizainas naujas, tačiau atidarymas kaip 95, pats nemaloniausias. kiti pieno gamintojai daug patogesnius sprendimus pateikia.

Anonimas.
Anonimiškas sakė…
Hmm.. man dizainas lyg ir patiko. Bet.. o kas pakelyje? Paragavau vieno is tu juodo katino produktu - nepatiko. Nebepirksiu visos serijos. Gal gamintojas, pries leisdamas nauja produkta (ar nauja pakuote), galetu pasirupinti tos prekes kokybe, kitaip teks kaltinti dizainerius..
Andrius sakė…
O man labai patiko. Nesakau, kad nėr kur tonbulėti, bet žiauriai malonu :)

Netgi mano mama, su dizaino supratimu netgi neturinti nieko bendro, pagriebė šios rušies kefyro. Ytaka yra :)
nePatyliukais sakė…
Juodas katinas! Reiks skubiai paragaut, gal bus mano naujas mėgstamiausias :))
Anonimiškas sakė…
man kyla toks ispudis, kad susedo zalgirio ir kokios nors pienines vadovai, seni geri pazystami, sako susukam bizni, nesigaus tai nesigaus, nu bet pabandom ant bajerio, paleidziam naujoviska piena.

jo geras, sako kitas, tik reikia, kad butu prikolas, na kad issiskirtu is kitu, reklamuotu mus abu, na ir dar kat litu biskeli nubyretu.

jo, tikrai, mano katino vardas Prikolas, gal jis gali buti ant virselio?

gali, bet ir mano komandos logotipas turetu buti.

o ka pilsim i vidu?

i varske, ta prasme?



A.
Edvardas sakė…
na jei nuėmus tą žalgirio logo gal viskas pasitaisytų, nes pamatęs parduotuvėje pagalvojau wtf?
ir ne dėl to, kad žalgiris vs lietuvos rytas. niekada nedalyvavau šioje kovoje. bet tiesiog kaip svetimkūnis atrodo.

o kad mes Lietuvoje pamatytume ką nors panašaus į tai:
http://www.thedieline.com/blog/2009/11/cravendale-milk.html
Anonimiškas sakė…
oioi kokie grazus pavyzdziai.

o as kaip didziausias pieno megejas siandien nusipirkau 3 pakelius :) zinoma, kad "dvaro". ju atsukimas patogiausias, o pienas skaniausias ir nesmirda.

be to, pastebejimas ne tik, kad kvadratukai yra banalus. kvadratuku grieztos formos per daug kontrastuoja su katino minkstimu...
Dizainologija sakė…
taip, kad pasiekti toki lygi, kaip edvardo minimuose pavyzdziuose, reikia vel ismokti i pasauli ziureti vaiko akimis. tai ta vertybe, kuria suaugusiuju pasaulio "rimti zaidimai" visiskai sunaikino. vaikisko naivumo ir nuosirdumo, stai ko daznai truksta. ir ne tik dizaine.
Edvardas sakė…
Ta proga pamąsčiau, o kas gi Lietuvoje galėtu taip pažvelgti į pasaulį ir pretendentu įvardinčiau Gediminą Šiaulį.
Tiesa, pats jis, kiek pamenu, perka "Dvaro" pieną.
trickme sakė…
Šitą pieną pastebėjau prieš porą savaičių. Iškart žvilgsnis užkliuvo už nevykusio dizaino (nelabai matau čia kokį inovatyvumą). Atrodo, daug nesiderinančių dalykų suplakta į krūvą. Ir tas Žalgirio ženkliukas mažytis - labai jau varganai atrodo užkeltas į tą kamputį. Ir pakelio spalvos neaiškios - nei žalgiriškos, nei pieniškos.
Nustebau, jog blogo autorius teigiamai atsiliepė apie pakelio dizainą - galvojau, sumals į miltus :)

O atidarymas išties tragiškas. Bet, kol bandžiau atidaryt pakelį, tai supykau ne ant pieno, o ant Žalgirio, nes pienas tai jo! Bet Žalgirį tai aš mėgstu. "Ačiū" Vylkiškių pieninei, kad kursto vartotojus prieš Žalgirį :)
Dizainologija sakė…
"Kaip atpažinti inovatyvią idėją? Daugumą [tradiciškai mąstančių] ji velniškai išgąsdina" - Tom Peters.

Pakuotės autoriai - fenomenalieji Tetra Pak. Šio tipo pakuotė LT rinkoje gyvuoja jau, ko gero, virš 15-os metų.

Palyginkim šią pakuotę su suglembančios plastmasės pieno maišeliais.
Mikola sakė…
good milk package...
trickme sakė…
Na bet va, VŽ rašo, jog Vilkyškių pieninė lapkritį didino pardavimus. Nebus čia apsieita be Žalgirio pieno.. :)))
[ ]tomas sakė…
normalus tas dizainas. yra ka tobulint, daug ka kitaip daryciau. bet jus pasiziurekit bendrai i lentynas ir ir paziuresit uz ko akis uzstriks.
galit sakyt kad uzstriks nes lievas dizainas, bet kelmes pvz krietines tai isvis tragedija dizainas. o zvilgsnis nekliuna :)
tai kad viskas cia gerai. gerai jau vien tai kad ne kaokia maryte ar mocia su klumpem ant pakelio. Cia visi dvaro produktus giria .
negi jau pasidavet tai reklamai apie baltymus :DD Dvaro produktai gal ir geri kaip ir kito lt pieno , bet pasiziurim i dizaina - pyyze juk :)
Anonimiškas sakė…
NENORMALUS SIS DIZAINAS. AS SIANDIEN BUVAU LENTYNOSE, VISI PIENAI KAIP PIENAI, O SIS VIENAS I AKI BEDA. NET NEATSPAUSDINTA KOKYBISKAI IR KATINAS SUDINAS.

o dvaro pienas ne dizaine ir ne baltimuose, o skonyje ir kvape. pries tai buvo rokiskio, del dizaino ir del kainos, bet po to rokiskio pakeliai prakiuro, kamsteliai pasidare kampuoti, o pienas prasmirdo.
Steve Stepanoff sakė…
Man asmeniskai pirma asociacija - helmintai. Dizainas gal ir geras, bet marketingas... Bridkinuos katinais. Ir tik nesakykit, kas as nemoku ju gaminti.

Populiarūs įrašai