Knygnešiai irgi mėgo komiksus



Ar "Motulės" duonos pakuotė patraukli? Pvz. man, primygtinai kartojamas "Eko" (pakartotas A pusėje net 5 kartus!), sukelia atmetimo reakciją. "Motulės" šriftas - iš komiksų, senove net nekvepia (o gal knygnešiai jau nešiojo komiksus?), kiti šriftai - banalūs Arial'ai; vienoje pusėje plakasi net trys logai; "EKOagros" logo - monstriškas 90-ųjų pradžios reliktas. Žalia spalva duonai? Abejoju...Perduodama žinia, kad duona dar "nedakepta". Man visada buvo didelė mįslė, kodėl, pvz. kramtomoji guma (kaina panaši kaip ir duonos), kuri nėra pirmosios būtinybės maisto prekė, stumiama su didžiuliais reklamos biudžetais, o duonos gamintojai visai nestimuliuoja pardavimų, neaugina brandų ir netgi atvirkščiai (turint omeny daugumos produktų pakuotes). Kodėl?

Komentarai

idol sakė…
viskas tiesa, šriftai, logai.

bet dėl kramtoškės vs duonos, tai atsakymą juk idėstėte.

kramtoškė nėra pirmos būtinybės maisto prekė, tai ją reik stumti, o ką be duonos? vistiek perkame :)

kaip ir amžinas mirties verslas. ar reikia reklamuoti karstus? juk vistiek išpirks
Dizainologija sakė…
ėėė ne, juk niekas nereklamuoja KATEGORIJOS (išskyrus asociacijas), reklamuoja SAVO BRANDĄ. be abejo, duoną žmonės pirks ir be reklamos, bet reklama arba dizainas ir yra tam, kad pasirinkimą nukreipti norima linkme.
Anonimiškas sakė…
Nepatraukli, nes per daug elementu, neaisku i ka ziureti, o viska is eiles nagrineti tingisi ir nera laiko. Vici prekes zenklas, kiek man zinoma, yra pasizymejes E priedais ir zuvu pirsteliais, todel ju bandymas gaminti duona atrodo nebrandziai.
jp sakė…
Spėju, kad "kramtūškės" ir duonos maržos gan smarkiai skiriasi duonos nenaudai :)
iš to gaunam, kad duona neturi galimybės susiformuoti tokį reklamos biudžetą.
Anonimiškas sakė…
Išeina, kad duonos savikaina labai brangi. BKA*, net ir su minimaliu biudžetu turim daugybę puikių komunikacijos pavyzdžių, be to, šiais laikais yra daugybė alternatyvių reklamos kanalų ir formų. O geriausia - padaryti gerą produktą ir jo pakuotę.
*BKA - bet kuriuo atveju (=anyway)
FrozenFire sakė…
Man VICI asocijuojasi tik su žuvimi, žūvies produktais, tad ta "VICI duona" skamba kaip kokia chaltūrinė duona iš žuvų fabriko, fu! ;O Prekės ženklas atstumia šiuo atveju
Edvardas sakė…
FrozenFire, Viči tapti skirtingas šakas apimančiu brandu, mano nuomone, šiuo atveju trukdo tik žuvėdra logotipe. o sąsajos pasikeis.
Ir Lamborghini kadaise pradėjo nuo traktorių :)
Aurelijus sakė…
Robertai, o ką galvoji apie:
http://www.alfa.lt/straipsnis/10310457/?Nepriklausomybes.atkurimo.dvidesimtmeti.simbolizuos.stilizuotas.lietuvisko.audimo.rastas=2010-01-20_14-05
Dizainologija sakė…
"Puslapis nerastas"...
Aurelijus sakė…
komentaro laukas ne vis1 html1 priima

šitą:

http://www.diena.lt/naujienos/lietuva/nepriklausomybes-dvidesimtmeciui-sukurtas-logotipas-259176

Populiarūs įrašai