Reinkarnacija



2007 m. dėl Lietuvos prekės ženklo konkurso nugalėtojo (DDB Vilnius, vienas autorių - diz. Povilas Utovka) buvo sulaužyta daugybė iečių. Galiausiai konkurso rezultatai anuliuoti ir 2008 m. paskelbtas naujas konkursas. Bet DDB ženklas gyvybingas! Kiek modifikuotas (kartu su šūkiu), jis reinkarnavosi į forumo "Atliekų tvarkymas" ženklą. "Recycling" ir "Sustainability" šiandien ant bangos. Perdirbti galima ne tik materialius, bet ir intelektualius produktus. Tad - logiškas tęstinumas?

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Biskuti informacija neatitinkanti tikroves. Povilas tuo metu nelabai turejo ka bendra su tuo logotipu.
Dizainologija sakė…
"buvau vienas iš komandos kūrusios visą projektą narių" - Povilas Utovka
Anonimiškas sakė…
Na kurybine grupe iskaitant copywraiterius turbut buvo 10 asmenu, konkreciai so logo dizaineris buvo Zygimantas Valujevicius. Siaip ne esme. Kalbant apie si atveji apie kuri jus snekat - akivaizdi copija.
Dizainologija sakė…
aš kažkaip nedrįstu manyti, kad tai kopija (tiksliau - interpretacija) - tikiu, kad tai padaryta su autorių (ar DDB?) sutikimu. visgi logas stipriai nuskambėjęs. ir ne taip seniai.
Anonimiškas sakė…
Tai kad isuoste kad DDB ne autorius (o tokiai agenturai tai tikrai labai rupi), tai ka reiskia sutikimu? Nors, ten buvo labai idomi situacija. Galiu patvirtint, kad Kazimereno ir Zygio dizaino dueto (todel ir biski buvau nepatenkintas kodel toj plotmej atsirado Pavlusa) gime dar vienas salyginis sedevras, kuris isties graziai ziurejos. Pasirodo shit happens.
Dizainologija sakė…
kuria prasme "DDB - ne autorius"?
dainiux sakė…
Biskuteli neteisingai ivardijau. Ta prasme DDB - ne autorius" norejau pasakyti atsirado tas Londono panasus zenkliukas, tai kaip ir sitoj istorijoj DDB teko tapt "plagijuotojais". Isties abejoju ar sis naujas logotipas buvo DDB palaimintas. Bet visko gali but.

Populiarūs įrašai