5555



Prezentacijų maratonas tęsiasi...Vasario 19 d. (šį penktadienį), 17 val. Dizaino inovacijų centre (Maironio g. 3) pradedami "Dizaino penktadieniai" arba 5555 – kas penktą penktadienį, penktą valandą, penki pranešimai. Tai LGDA neformalios paskaitos visiems, kuriems idomu, kas dedasi Lietuvos ir pasaulio grafiniame dizaine. Gyvenimo ir dizaino patirtimi dalinsis dizaineriai ir prijaučiantys, teoretikai ir praktikai, buvę studentai ir dabartiniai dėstytojai. Planuojama trukmė ~ 2 val. Pirmieji stalkeriai: Indrė Klimaitė ("Ilegal Design", Haga)- "Tarp kontinentų", Marius Bartkus ("Moira Visuals") - "Gali būti ir taip", Joskaudė Pakalkaitė (Central Saint Martins College of Art & Design, London) - "Vilnius-London", Robertas Jucaitis ("Mata Hari")- "<=>", prof. Audrius Klimas (VDA) - "Atspėk, kuris?".

Komentarai

Edvardas sakė…
smagi žinia. ateisim. tik pasigedau anonso su DIC naujienlaiškiu. na bet gerai, kad čia užsuku.
Paulius sakė…
puikus pranešimas, p. Robertai! 5555 idėja taip pat.
Edvardas sakė…
Ačiū už vakarą. Ir lauksiu tęsinio. Visgi reklamsčikai, piarščikai ir kiti -ikai sugeba susiburti, tai smagu, kad pagaliau ir grafikos dizaineriai turės tokią tradiciją.

Jei konkrečiau apie kiekvieną pranešimų, tai

Indrės Klimaitės pasakojimai apie afriką paliko teigiamą įspūdį. Patiko tas pateikiamų akcijų manevringumas, išmonė, sukimasis minimaliom priemonėm. Tarkim bekgraundinio printo darymas dideliu tiražu, kad vėliau naudoti visai komunikacijai jau, galima sakyti įgauna pagreitį, ypač sunkesnės ekonominės situacijos akivaizdoje.

Mariaus Bartkaus KVK jau esu matęs, bet buvo papildyta naujais pavyzdžiais. Yra tikrai gerų.

Joskaudę Pakalkaitę gerbiu už drąsų gyvenimo būdą ir gebėjimą mąstyti (piešti) kaip vaikui.
Bet jai trūko pasiruošimo. Po 30-to įvardijimo "..čia yra..." ima rėžti ausį :)

Robertai, jūsų pranešimas nuo pradžių žadėjo daugiau nei gavau :) pradėjote nuo nulio reikšmės, jo istorijos, o... o toliau pasigedau gilesnių įžvalgų, nes pradėjote dėti pavyzdžius, kurie jau eilę metų vaikšto internete nuo coolhunter iki wikipedijos ir tiek kartu aprašyti, kad man išsivysto atmetimo reakcija. Gal čia mano bėda, kad daug naršau.

Gaila, bet po 19 val. teko pabėgti nesulaukus Audriaus Klimo pranešimo. Apie ką jis buvo?
Dizainologija sakė…
Malonu, kad skyrėte laiko šiam renginukui. Mano prezentaciją reiktų vertinti auditorijos ir temos (t.y. grupavimas) kontekste. Dauguma susirinkusiųjų - (daiktų dizaino) studentai. Ir jie (tikėtina) nėra gerai pažstami su psichologiniais, ekonominiais ir istoriniais ar rinkodariniais dizaino aspektais.
Todėl prezentacija – edukacinė, grupuojant žinomus ar mažiau žinomus faktus po vienu stogu (tema). Ir natūralu, kad ilgiau besidomintiems šia problematika, dauguma faktų yra žinoma. Antra vertus šiame kontekste nustebinti nematytais pasauliniais pavyzdžiais yra nerealu, nors, štai tai, kad Deutsche Bank atsisako pavadinimo prie savo logo, manau niekas tarp susirinkusiųjų dar nežinojo...
Dizainologija sakė…
P.S. A.Klimas paruošė mįslę-septingyslę: atspėk (30-ies) šriftų pavadinimus :)
Edvardas sakė…
Deutsche Bank pataikėt. Einu skaityt/žiūrėt :)

Su šriftų spėlionėm visada gera treniruotė.
Ta proga gal matytas gal ne žaidimas:
http://www.ironicsans.com/helvarialquiz/

Mums, žinant esminius skirtumus, surinkti 20 iš 20 nėra sunku, bet jei užsiminėt apie studentų edukaciją, tai tokie manau labai pravartūs
Dizainologija sakė…
Palengvinsiu:

http://www.marketingmagazine.co.uk/news/982922/Deutsche-Bank-strip-branding-down-logo/

Beje, mes atspėjome 29 fontus iš 30 :)
Paulius sakė…
Artėja penktadienis. Kas šįkart bus pranešėjai?
Dizainologija sakė…
kas penkta penktadieni...

Populiarūs įrašai