Lietuvos paviljono logotipas Expo2010



Ispanijoje džiuginusi lietumi, Kinijoje Lietuva kvies "skristi", tad logotipas - tarsi mažas oro balionas.

Šalies paviljono logotipą pasiūlė Lietuvos ekspozicijos projekto konkursą laimėjusi kompanija "Ekspobalta". Jo autorius - Lietuvos grafinio dizaino asociacijos pirmininkas, dizainieris Gediminas Lašas.

"Logotipo siluetas ir grafinis elementas "žalias skritulys" primena kylantį oro balioną", - pasakojo G.Lašas.

Logotipo kūrėjo teigimu, žalia spalva primena, kad miestai gali būti pilni žalumos – tai tarsi vaizdas, matomas skrendant oro balionu virš Lietuvos miestų. Taip pat tai primena, kad apie trečdalį Lietuvos teritorijos dengia miškai.

Kuriant logotipą dėmesys kreiptas tiek į tautiškumą, tiek į Rytų kultūrą. Kaip teigė G.Lašas, žalia spalva ypatingą vietą užima ir kinų mitologijoje – tai viena iš imperatoriškųjų spalvų, simbolizuojanti klestėjimą bei jaunystę.

Jo žodžiais, skaičius 5 yra svarbus Rytų mitologijoje. Penkios šviesenės juostos gali būti siejamos su penkiais elementais – žeme, vandeniu, medžiu, ugnimi ir metalu, kurie Rytų filosofijoje yra viso pasaulio esmė, taip pat penkios juostos primena stilizuotą žmogų, plačiai tiesiantį rankas pažinimui. Šios penkios juostos taip pat simbolizuoja augančią šeimą – du tėvai ir trys vaikai. Šios juostos kartu yra ir miesto statinių siluetai. Geltona, žalia, raudona – Lietuvos vėliavos spalvos, tarsi iš žmogaus širdies sklindantis pasididžiavimas savo šalimi. (Šaltinis - Expo2010.lt). Visą promo medžiagą (suvenyrai ir kt.) kuria "Lukrecija BBDO".

Komentarai

Unknown sakė…
Būtent tas ko reikia - geras darbas.
Paulius sakė…
sakykit ką norit, aš manau, kad kaip logotipas šalies reprezentavimui - jis nieko vertas. kokio tai vaikų lopšelio-darželio.. gaaaaaaaaal..

na, žiūrėsim, kokia bus pati prezentacija.
Unknown sakė…
prezentacija bus nekas... ka teko matyti.. bet logas tikrai geras ....palyginus kokius jie pasiule per pirmus siulymus...:) balsuociau uz si...
Anonimiškas sakė…
man patinka logotipas...

Populiarūs įrašai