Talismanas, sukeliantis liūdnus prisiminimus



Iki gegužės 21 d. vyksta Europos vyrų krepšinio čempionato 2011 talismano rinkimai. Ta proga prisiminiau 1998 m. "Žalgirio" vyrų krepšinio komandos talismano konkursą, kuriam pasiūliau stumbriuką "Tubį" (stumbras, žinia, Kauno simbolis) ir...laimėjau (bent taip man buvo pranešta el. paštu ir telefonu). Tačiau tuom viskas ir pasibaigė, o po kurio laiko spaudoje perskaičiau, kad "Žalgirio" talismanu paskelbtas...vikingas (?), vardu "Žalgirinis".

Mano nuomonė dėl 2011 m. konkurso: panašiems konkursams reikėtų tiesiog parinkti 5 žinomus dailininkus ar dizainerius-iliustratorius (pvz. Rimantą Rolią, Rimą Valeikį...), paskirti jiems honorarus ir rinktis iš jų pasiūlymų. Jie profai, jie gėdos nepadarytų. Tačiau mes mėgstame populizmą.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Nesu labai jau kietas dizaineris, bet ar man vienam tie talismano rinkimai atrodo juokingi.
Dizainologija sakė…
NBA, Olimpiados turi - vadinasi ir mums reikia :) O visokie rinkimai mūsuose (atėjus inetui) tapo juokingi - kaip gladiatorių kautynėse Romoje - nykštį aukštyn ar nykštį žemyn...
Julius sakė…
nesidomejau, bet vis vien tikiuos ne zmones isrinks, o kazkas labiau susijes su dizainu. Pritariu su iraso mintim. Visi variantai tragiskai atrodo.

Isskyrus gal "sekla" su bugnu (perkunu ar kaip jis pavadintas) dar dar normaliau atrodantis ir kazko turintis.
Edvardas sakė…
kažkaip laiške užklausė ką manau, tai pakomentavau:

http://www.cityout.lt/renginiai/articles/krepsinio_talismanas_dizaineriu_kosmaras
wicked sakė…
Jeigu ne dailininkus surinkt, tai bent paskelbt normalu konkursa, sudaryt normalia komisija ir informuot apie tai dailininku bendruomenes, freelancer'ius ir reklamos agenturas. Tada gal turetume bent is ko rinktis...
paulius sakė…
Baikit, gi kuo labiau peršikę organizatoriai (šiuo atveju, akivaizdu, jau prisišikę), tuo daugiau šansų, kad nugalėtoją rinks liaudis - gi taip bet kokia atsakomybė nuo pečių nusimetama.

Populiarūs įrašai