Sunkmetis Lietuvoje


Ką daryti, kai trūksta pinigų ir užklumpa ekonominis sunkmetis? Nagi demonstratyviai rodyti, kad krizė doroja kitus, ne jus. Taip pasielgė ir Taikomosios dailės muziejus. Še jums - vietoje vienos, dvi iškabos.

Komentarai

Adis sakė…
Taip ir nesupratau, kame problema.

Tipo, iš mokesčių mokėtojų pinigų nukniaukė antrai iškabai, ar kas?..
Darius sakė…
spėju kad ruošdamas maketą dizaineris nepasidomėjo kontekstu, t.y. kur ta iškaba bus :D
Tai taip pat gali būti nesveiko tupymo pasekmė: įstaigos ieško pigiausių variantų, dizaineriai už grašius nesuka galvos...
Anonimiškas sakė…
Ko cia nesuprasti?? Taigi dvi tokios pat iskabos: ta pati sakancios, ta pati reiskiancios, atliekancios ta pacia funkcija, viena dubliuoja kita.. Ir netgi labai panasios viena i kita. :) Cia is dizaino puses, o kita puse turbut turi kitu aspektu :)
irzlus sakė…
Robertai,



Esi nusipelnęs žmogus, viešojoje erdvėje šį blogą skaito tiek pradedantys dizaineriai, tiek Tavo kolegos. Manau abi auditorijos su malonumu išgirstų iš Tavęs patarimų kaip REIKIA daryti, kaip TU sieki rezultato ir kaip matai procesą, kokias pavyzdžiais TU seki ir kas Tavo manymu yra Lietuvoje su dizainu gerai, geriau, blogai, kas apskritai su juo bus.


Labai vertinu Tavo budrias akis kasdienybei, padrikas kritines pastabas tam, ką blogo kasdien pamatai gatvėje, internete ar ant jogurto indelio, tačiau dažnas įrašas tiesiog REIKALAUJA papildymo. Juk blogas nėra skelbimų lenta: įbėgai, sukeverzojai ant lapelio, pakabinai, ate..

Tavo blogo formatas unikalus (turint omeny mano žinomų autorių ratą): elementarių dizaino klaidų ir nonsensų pašiepimas. Tačiau turinio prasme viskas labai neišbaigta.

Esi patyręs ir išmintingas profesionalas, o dėstai akivaizdžius dalykus: plagijuotas dizaino elementas, nelogiškas pavadinimo ir logo sąryšis, žioplos klaidos, etc. Tai man ir nesueina kodėl taip?



Gal Tau vertėtų pagalvoti apie kokį miniprojektėlį "dizaino policija", kur keli autoriai viešojoje internetinėje erdvėje dėtų savo pastabas apie blogus dizaino pavyzdžius.


Pagarbiai,
S.
Dizainologija sakė…
Ačiū už pastabas!
Anonimiškas sakė…
OK, dukart parašytas muziejaus pavadinimas. Vienas (apatinysis) kabo turbūt dar nuo sovietmečio, kitas - jei neklystu, nuo pernykštės liepos 6-osios, kai visas fasadas buvo visokiais stendais dekoruotas. Parodos pasibaigė, bus naujos, bus kiti stendai, title'as tas pats, tai ir nenuimtas.

Ir kas čia ypatingo?..

Populiarūs įrašai