Casus belli

Militaristinė kultūra tampa tampa vis labiau asimilijuojama kasdieniniame gyvenime. Atvirai pasakysiu > nesuprantu gamintojų, kuriančių kamufliažinio stiliaus drabužius ir aksesuarus civiliams, dar labiau nesuprantu tėvų, perkančių tokius drabužius savo atžaloms. Gražu? Madinga? Karas yra cool? Idiotizmas.

Britų dizaino agentūra "Iris Asociates" Sheffieldo miestui, kuris dalyvauja konkurse tapti 2013 metų Europos kultūros sostine, sukūrė konkursinį identitetą, besiremiantį kariuomenėje taip įprastu "trafaretinio" šrifto logotipu. Man, dizaineriui, tai – karo simbolika. Vargu ar to siekė "Iris Asociates, nes jų tinklapyje rašoma "We knew the identity needed to reflect the city’s unique cultural personality in a simple, strong yet flexible way. Our solution was a ‘constructed’ modular identity inspired by Sheffield’s long history of designing and making". Užsakovai, matyt, patenkinti, nes Sheefield pateko į finalistų ketvertuką.

Panašų identitetą turi ispanų "Mango" drabužių brandas. Grožis-jaunystė-Ispanija-karas-kraujas... Užmušk, bet nesuprantu rinkodarininkų minčių vingių.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Aš, pavyzdžiui, nesuprantu, kam gali patikti kroksai, man jie asocijuojasi su mėšlo kuopimu iš tvarto. Bet kažkam jie patinka.. Lygiai taip pat trafaretinis šriftas man nesukelia jokių asocijacijų su karu. Bet kažkam tas nepatinka. Gal Robertui teko kariauti ar tarnauti, todėl jam cia taip ziauru?
Anonimiškas sakė…
Manau, Robertai, šįkart perlenkėte. Ne tokia ta asociacija ir stipri. Nesikabinekite. Ir taip liūdna.
Dizainologija sakė…
jep, teko pora meteliu sovietinine uniforma nesioti...

oi tos zinios. jei as jus pavadinsiu kaukazieciu - ar isizeisite? kaukazieciai - antropologinis visos baltosios rases apibudinimas. zinojote?

kitas pavyzdys - baisusis "comic sans" sriftas, sukurtas komiksams. ar jis vartojamas pagal paskirti? ar ji naudojantys "hyper rimi" nuolaidu iskabose zino, kam "comic sans" skirtas?

Populiarūs įrašai