Kuomet ir dizaineriai, ir užsakovai neturi nei estetinio pojūčio, nei ritmo supratimo...

...gaunasi štai toks rezultatas (kairėje). Na ir kam stengtis, jog trys informacijos lentelės estetiškai įsikomponuotų  trijuose (arba viename) dekoratyviniuose 1860-1914 m. statyto eklektikos stilius administracinio pastato (Liejyklos g.1/28) elementuose, kai jas galima ir sukurti, ir prikalti bet kaip?

Jei jau taip, tai buvo galima ką nors ir ektravagantiškiau sugalvoti (variantas dešinėje). Juk Vilniaus savivaldybės Miestovaizdžio skyriaus Miesto estetikos poskyris vargu ar išdrįs V.Romanovui & Co pasakyti "Ne" (juk visai gali būti, kad dalis miesto pinigų Ūkio banke guli). Kaip sakoma, "sueis" ir taip.

Komentarai

Albertas sakė…
... bent jau lenteles vienodos ir vienodu stiliumi...
kisielius sakė…
patiko tas kūrybinis sprendimas dešinėje. ačiū
kept sakė…
Albertui
man atrodo tame ir bėda, kad jos „vienodo stiliaus” - ant tiek vienodo, kad net tą pačią informaciją beprasmiškai kartoja.

O variantas dešinėje pusėje neabejotinai patrauktų mano dėmesį :)

Beje, norėčiau kiek pataisyti autorių. „Eklektikos stiliumi”, jei gerai pamenu, tarybiniais laikais buvo vadinama viskas kas nežinota kaip pavadinti. Šiandien šiuos pastatus, manau, galime priskirti istorizmui - XIX a. pab.-XX a. pr. :)
Dizainologija sakė…
Sutinku, kad istorizmas tikslesnis apibudinimas. Tiesiog The Baltic Inter-SAVE svetaineje paveldas.vilnius.lt pastato stilius buvo ivardintas kaip "eklektika".

Populiarūs įrašai