Parazitavimas arba kaip Žalgiris (ir vėl) tyčiojasi iš dizainerių


Kauno universalios arenos šeimininkai > UAB "A.Sabonio Žalgirio krepšinio centras" arba kitaip > "Žalgirio" klubas (jau rašiau apie savo liūdną patirtį su šiuo klientu), paskelbė konkursą statomos "Žalgirio" arenos logotipui sukurti. Už pirmą vietą skiriama...200 Lt + 300 Lt (jei logą pasirinks (!!!). Gal aš sapnuoju? Žiūriu į sumą ir galvoju > gal žmonės nulį užmiršo, o žinant objekto kompleksiškumą ir reikšmę > ir dviejų nulių reikėtų (reikės ne tik logo, bet visos identiteto sistemos). Gal apsiriko? Juk "Žalgirio" krepšininko vienas sportinis batelis maždaug tiek kainuoja.

Primenu, kad "Žalgirio" arenos sąmata ~156 Mln Lt. Ir nedaug trūko, kad visus užbūrusi prancūzų kompanija "Bouygues" (su "Žalgirio" parama), būtų įpiršę areną už 790 Mln Lt (kompanijai ir taip liko 1,2 Mln Lt avansas). O čia > 200 Lt...

Kitaip, kaip parazitavimu, šios apgailėtinos konkurso parodijos nepavadinčiau. Oganizatoriai su šiuo pasiūlymu galėjo kreiptis tiesiai į klubo sekretorę, buhalterę ar valytoją, bet, turbūt, net ir jos nesuprastų ar ši "premija" yra pokštas ar ne.

O gal vėl > logas jau sukurtas ir viskas dėl akių?

Bet kuriuo atveju, tai smūgis koja žemiau juostos...

Komentarai

PauliusP sakė…
Be komentarų... nors iš tokios Žalgirio valdžios buvo galima to tikėtis.
Edvardas sakė…
ahahahahaha.... atsiprašau, bet daugiau nieko nesugebu pasakyti šia tema.
paulius.rymeikis sakė…
Juokinga, bet tikrai... Jeigu jau negali leisti skirti normalios sumos, reikėjo skelbti nemokamą konkursą, na, kad iš patriotizmo, už žalgiriuką išdrožtų... dabar tai ne tik dalyvauti, bet ir laimėti tokią sumą būtų pasityčiojimas iš savęs.
Unknown sakė…
Esmė ta, kad agentūroms konkursas buvo paskelbtas ir rugpjūčio 2 d. turėjo būti paskelbtas nugalėtojas.
O dabar matau, kad eilinį kartą Žalgirio valdžia bando iš naujo išrasti ratą.
Mūsų asmeninė patirtis su Žalgiriu - du fail'ai :/
Trečio nebus
Anonimiškas sakė…
Įdomu man dėl kitko. Ar tikrai konkursą skelbia UAV "A. Sabonio Žalgirio krepšinio centras", nes Kauno sav. koncesijos sutartį pasirašė su ŪBIG. O teoriškai ŪBIG != Žalgiris.

p.s. arenos samata ~170+(25 metus 2.5 mln+pvm, iš Kauno sav. (ŪBIGui)
Kolega sakė…
Del akiu, gerbiamasis, as jau maciau naujaji loga
jonaitis-petraitis sakė…
O tuomet kam save su 200 Lt išstatyti pajuokai? Juk privačioms kompanijoms konkursus skelbti neprivalu - pasirinkai Jonaitį ar Petraitį ir jis kuria.
stumbro medžioklė sakė…
Žalgirio metimas iš baudos aikštelės:
-"Sveiki,

Nesupraskite neteisingai - nesitikime už 500 litų gauti išbaigtą logotipą su firminiu stiliumi. Šis konkursas - idėjų konkursas. Su pasirinktos logotipo idėjos autoriumi bus dirbama toliau siekiant kokybiškai išvystyti logotipą ir sukurti firminį stilių su brandbook'u. Su autoriumi bus atskirai tariamasi dėl finansinių sąlygų vykdant paminėtus tolimesnius darbus.

Iš šio forumo, kaip tinkamiausius, išsirinkome MDiz darbus, kuriam ir skiriame simbolinę 200 litų premiją. Be to, jo variantai dalyvaus bendroje logotipų atrankoje ir bus vertinami komisijos (kurią sudarys arenos valdytojai, architektai ir kiti susiję asmenys). Sėkmės atveju susisieksime papildomai.

Ačiū už idėjas."
Dizainologija sakė…
Diletantizmas...Galėjo ir arenos architektūrinių idėjų paieškos konkursą uzdarbis.lt paskelbti. Už 200 lt.
gediminask sakė…
dariau sabo klubui video medziagai 3d elementus derinom varijantus savaite per naktis dirbau paskui kompas dar kelias dienas tai pasiule pora simtuku kai pakeliau tona tai sumokejo penkis va tada gavau sutarti ant kurios isdidziai buvo parasyta zalgiris keista po to vis blogyn reikalai su tuo klubu pasisuko vien vardas beliko

Populiarūs įrašai