Ir taip, ir taip ne kas

Turime visų vaikystėje mėgtą produktą, hematogenu vadinamą. Tačiau rinkodarininkai nusprendė jį perkrikštyti į "Hema2gen". Juk taip kalambūriškiau. Bet man kalambūras nesigauna  – skaitau "HemaTUgen" arba "HemaDUgen", bet nei tas, nei tas nepanašu į "Hematogen"...Kažin, kur čia šuo pakastas? Ar pakąstas? :)

P.S. O aš siūlyčiau HMTGN.

Komentarai

Unknown sakė…
Kazkodel turiu itarima, kad "Hematogenas" yra kito gamintojo registruotas prekes zenklas.
Mindauqas sakė…
Man irgi tokia pati mintis buvo - tačiau ir Hematogenas ir Hema2genas priklauso tai pačiai bendrovei, pirmasis registruotas 1998 metais, antrasis vos prieš tris mėnesios.
Bet gali būti kad tai susiję su kokiais nors kitais ES ar Lietuvos institicijų reikalavimais ir ankstesniojo ženklo Hematogenas nebegalėjo toliau naudoti.
rmg sakė…
Perskaičius "HMTGN", pirmoji asociacija kažkodėl buvo su Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba :))
Edvardas sakė…
HMTGN būtų geras :) Toks ant bangos prie MSTRFKRFT, MNML etc. Dar sudėtį paturbintų su kokiais enegetikais populiaresniais, su dizainu padirbėtų ir galima būtų stumti klubuose vietoj Red Bull. Kad degtinę ne užsigerinėti, o užsikąsti :)
Anonimiškas sakė…
Pritariu pirmam komentatoriui. Senas pavadinimas zinomas senosiom kartom.produktas juk is esmes tinka ir jaunimui (saldus,skanus),taciau prarado populiaruma ir dalinai nesa sovietine etikete. Juk tas 2 vidury pavadinimo suteikia populistinio haipo,jaunatviskumo. Manau tai zingsnis teisinga linkme,tik,galbut,ne pats geriausias..
Dizainologija sakė…
"Hematogenas" registruotas UAB "MOGEMAS" (Masiuliškių g.15 LT-76104 Sutkūnai, Šiaulių r.) vardu 1998 m. "Hema2gen" registravo ta pati UAB 2010 m.
Anonimiškas sakė…
Kažkur buvo rašyta apie sudėties pasikeitimus ir pan.

Gal ankstesnis prekinis ženklas ir liks hematogenui, kuris gaminamas pagal tuos senuosius receptus (ar bent panašius).

O naujesnis daugiau skirtas masiniam vartojimui ir artimesnis šokoladiniams batonėliams.

p.s. bet čia tik spėjimas.
Unknown sakė…
Pasirodo to paties UAB abu prekių ženklai.

Sprendimas stebina bukumu... Norisi tikėti, kad kažko nežinom ;). T.y. kad vardo "Hematogenas" naudot dėl kokių nors teisinių preižasčių negalima.

Pasidalinkit žiniomis, kur galima patikrinti registruotus prekės ženklus?
Edvardas sakė…
Algimantai, ieškoti galima čia:

http://www.vpb.lt/index.php?l=lt&n=180

ir čia:

http://www.wipo.int/madridgazette/en/index.html
E2inas sakė…
Гемадваген

Populiarūs įrašai