Kopija = mizantropija?

Žurnalas "Scientific American" infomuoja, kad "UNC Chapel Hill", "Harvard Business School" ir "Duke University" tyrėjams atlikus testų seriją, paaiškėjo, jog moterys, maniusios (testo metu joms taip buvo pasakyta), kad nešioja padirbtus brandus, buvo labiau linkusios meluoti, apgaudinėti ir apskritai nekęsti pasaulio nei tos, kurios nešiojo originalus. Kitaip tariant, kopijos jas pavertė Snooki, tiek išore, tiek vidumi.

"Faking it’ makes us feel like phonies and cheaters on the inside, and this alienated, counterfeit ‘self’ leads to cheating and cynicism in the real world.”

Komentarai

Anonimiškas sakė…
zodis mizantropija deja netinka...
Dizainologija sakė…
http://lt.wikipedia.org/wiki/Mizantropija
Anonimiškas sakė…
Zinau, kas yra mizantropija, tik kodel as turiu pykti ant zmoniu, jei nesioju fake'us?

As pats esu mizantropas, bet tai niekuo nesusije su brandais ir jausmu buti apgautam. Dizaineris turi but zmogus apsiskaites ir tikiu, kad toks esi. Aprasytoje nuorode pamineta keletas kuriniu, bet nepaminetas vienas, kuris turi keleta mizantropu heroju (Huxley - Kontrapunktas)

Tekste paminejai termina "apskritai nekesti pasaulio", kuris manau tinka ir geriau isreiskia emocija. Tuo tarpu neapykanta zmonijai? Vargu bau...

Jei netycia pavyktu tau rasti tikslesni termina - butu labai smagu ji suzinoti.
Anonimiškas sakė…
perskaiciau ka parasiau, tai siek tiek is konteksto yra iskrite mano siuloma knyga. Daug mizantropijos yra literaturoje ir daug kas nepamineta wikipedijoje prie tavo siustos nuorodos (tas pats Dostoevskis ir pan), bet tai buvo turbut rekomendacija paskaityti ta knyga (jei nesi skaites).

Antravertus - matyt norejai surimuoti pavadinima ir todel taip pavadinai, todel galima sakyti tai yra atleistina :)

Grazios dienos.
Edvardas sakė…
Man tobuliausias mizantropas yra Borisas iš filmo "Whatever Works". Filmas, kurį galima tik klausyti ir mėgautis :)

Populiarūs įrašai