Metų gaminio aukso medalis: rimtai ar pokštas?

Penktadienį Seimo Pirmininkė Irena Degutienė iškilmingai įteikė apdovanojimus nominacijos "Metų gaminys 201"" laureatams. Dviejų lygių (!) ekspertams ir įvairioms pramonės ir verslo šakoms atstovaujanti komisija, apibendrinusi ekspertų (!) išvadas, nusprendė skirti 81 aukso ir 16 sidabro medalių apdovanojimus atrinktai įmonių produkcijai ir paslaugoms.

Aukso medalį IT srityje už kompiuterį "Magnum PRO+" gavo UAB "Inida" (įtariu mažai kas šį vardą girdėjo). Čia matote gaminio reklamą. Na, lietuvišku "Apple" nė iš tolo nekvepia. Nevepia net ir taivanietišku "Acer" ar "Asus". Už tokį grafinį reklamos sprendimą VDA Grafinio dizaino katedros studentai gautų skolą, už gaminio dizainą, manau taip pat. Taigi, dviejų lygių ekspertų sprendimą vertinu kaip subtilų lietuvišką jumorą. Jausmas toks, lyg dar gyventume 1990-aisias...

Komentarai

Albertas sakė…
Firma "Inida" yra tikrai gerai zinoma Kauno kraste (kaunietiska firma) - nebankrutavo tyliai (ar garsiai) per krize, turi daug klientu, "slamsto" dazniausiai nevaro...

Del produkto dizaino - juk korpusai renkami is jau pagamintu. Tiesa, "metu gaminiui" galima butu parinkti ir koki stilingesni, taciau...

O reklamos dizainas, tai tikrai pirmena 90'uosius. Pamenu "Kompiuterijoje" senoje panasios budavo :)
Albertas sakė…
... taciau skirti metu gaminio apdovanojima uz surinkima is detaliu kompui (!) Juk bet kas gali susirinkti lygiai (pabreziu - lygiai) toki pati kompiuteri patys nusipirke dalis!..

Metu gaminys, mano nuomone, turi buti sukurtas gamykloje su savo dizainu, savo...
Anonimiškas sakė…
ten dazniausiai norint gaut medali, reikia siust savo pasiulymus tai atrankai... itariu, kad is IT nelabai kas ka ir susiunte :/ gi pas mus tu IT kompaniju netaip ir gausu, kuriom dar negaila butu sumoket ir ta mokesti (jei neklystu apie 10000lt) uz dalyvavima ir t.t.
dalius sakė…
Apdovanojimas ne už dizainą. Nesikabinkite
Anonimiškas sakė…
Apdovanojo už tai, kad jie susimokėjo, t.y. nusipirko tą medalį. Tad nei dizainas, nei pats produktas esmės neturėjo...
Anonimiškas sakė…
ta reklma, kur salia kompo sedi kostiumuotas ir medituoja, tai liuks, galejo vien uz tai duoti aukso medali
Dizainologija sakė…
Ugliness does not sell. Raymond LOEWY
Anonimiškas sakė…
INIDA yra Kauniesika firmele, siaip kompu surinkinetojai ir kompu daliu pardavejai. Siaip "low quality" produktus stumdo uz gera kaina.
Na, o psiaudo apdovanojimas cia uz pinigus gautas, tai stebetis nera ko, kad dizainas ar dar kazas toks prastas.
scania gti sakė…
O kuo blogas tas reklamos dizainas? Gal čia ne reklama, o sąžiningas perspėjimas, kad be lotoso pozos bandant nusiraminti neišsiversite... O gal medituojant tas PC priverčiamas dirbti?
Tuoj puolat kritikuoti, neišsiaiškinę!

Populiarūs įrašai