Pergudravo

Pamatęs šį plakatą, kviečiantį švęsti Kalėdas Rygoje, pajutau savo istorinių žinių spragas. Nenuostabu, juk gyvename "Klausimėlio" šaly. Internete suradau latvių pasididžiavimą – Kalėdų eglutė pirmą kartą (ko gero) buvo "įdiegta" Rygoje 1510 m (yra ir alternatyva - Talinas). O štai su šakočiu nepasisekė – 1569 m. (Liublino unija)??? OK, matyt aš vienas iš nedaugelio, pasiknaisiojęs internete, o dauguma į šią info (garantuoju) ir "neįsikirto". O ir tas šakotis reklamoje – tik tarp kitko (suprask – mūsų (latvių) tradicijos senesnės :) Įdomi minčių seka – mes "kietesni", atvarykit švęsti pas mus! Ir kiek tokių entuziastų bus?

P.S. Beje, plakate fonas aiškiai užgožia formą.

Komentarai

Anonimiškas sakė…
Jei neklystu, Šakotis dar vadinamas lietuviškąja Eglute. Gal todėl? :)

O latviai šitaip atžymi, jog turi kiek gilesnes šventimo tradicijas.


Beje, jų naktinis gyvenimas išties labiau pažengęs.
Lena sakė…
Turi latviai savo gilias tradicijas, jas gerbia ir puoselėja. Nėra čia ko dviratį išradinėt. Entuziastų tai tikrai daug yra ir visada bus.
Edvardas sakė…
Anonimiškas, čia kur pažengęs jų naktinis gyvenimas ir kokiame mieste? Nes nuvažiavus į Rygą naktinis gyvenimas yra prastesnis už Vilniaus-Kauno, net imant dabartinę, krizinę pramogų verslo situaciją Lietuvoje (jau baigiasi, thanks god). Jau nekalbant apie geruosius laikus, kai per savaitgalį Vilniuje būdavo 3 supertūsai su elektroninės muzikos legendom. Latviams seilės varvėjo, burnoj neturėjo. Pas juos niekada nebuvo aukšto lygio, turiningo naktinio gyvenimo. Ir net naktinio gyvenimo, skrajučių grafinio dizaino lygiu lietuviai stipriai krovė ir krauna latviams.

Nebent... pažengimu vadinate "Essential Club" arba "Metelica" stiliaus superprabangius klubus su uždarais vakarais Jurmaloje :)
ARBA pažengimą menate latvių ikikrizinėje koncertų gausoje. Taip, iš tiesų, tik latviai buvo išsiugdę didelę publikos masę, kuri mokėdavo už bilietus 150+ pinigų. Tuo tarpu Lietuvoje buvo paplitusi liga "koncertas parke su TELE2", nemokamai arba už 10 litų. Bet koncertai, tai sakykim preparty naktiniam sukūriui :)

Beje, galima bus apie tai padiskutuoti plačiau, šį šeštadienį, pirmojoje Baltijos šalyse elektroninės muzikos konferencijoje "Baltijos elektronika"

http://www.baltijoselektronika.lt/

Populiarūs įrašai